Μέχρι και... παπούτσια χάθηκαν από το άγχος στα παρασκήνια τ��υ α’ ημιτελικού της Eurovision, την ώρα που κάποιοι το είχαν ρίξει στις προσευχές! Μετά το σόου, οι εκπρόσωποι των πρώτων δέκα χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου, μίλησαν για τα συναισθήματά τους και τα απρόοπτα!

Εσθονία

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι», είπε η Brigit Οigemeel, που ανέβηκε στη σκηνή του διαγωνισμού παρά το ότι διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ουκρανία

Νευρική στο green room, σε σημείο που ήθελε να κλάψει μέχρι να ακούσει τα αποτελέσματα, αποκάλυψε ότι ήταν η Zlata Ognevich, η οποία... έχασε τα παπούτσια της, τα οποία και βρήκε λίγο πριν ανέβει στη σκηνή!

Δανία

«Το κοινό ήταν απίστευτο! Πιστεύω στο τραγούδι μου, αγαπώ την μελωδία και το μήνυμά του! Προς το παρόν, χαίρομαι που θα πάει στον τελικό», δήλωσε η Emmelie de Forest, που θεωρείται φαβορί για τη νίκη.

Ρωσία

«Είναι ένα τραγούδι για όλους μας και όταν το τραγουδώ σκέφτομαι τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι το μήνυμά του “άγγιξε” τον κόσμο», ήταν το σχόλιο της Dina Garipova.

Ολλανδία

Για πρώτη φορά από το 2004 θα διαγωνιστεί στον τελικό η Ολλανδία! Στις δηλώσεις της, η Anouk παραδέχθηκε πως είχε άγχος πριν βγει στη σκηνή και το χειροκρότημα του κόσμου ήταν αυτό που την έκανε να χαλαρώσει.

Βέλγιο

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας! Είμαστε χαρούμενοι γιατί δουλέψαμε σκληρά», είπε ο Roberto Bellarosa και ευχήθηκε οι συμπατριώτες του να είναι υπερήφανοι για εκείνον.

Λευκορωσία

Η... οικογένειά της ήταν αυτό που έλειπε από την Alyona Lanskaya, η οποία δήλωσε ότι το τραγούδι της μιλά για την χαρά και την αγάπη και αυτό ήταν που ήθελε να βγάλει στον κόσμο.

Μολδαβία

«Δυστυχώς, το φόρεμα είναι πολύ βαρύ! Δεν ξέρω ακριβώς πόσο ζυγίζει, αλλά η πλάτη μου πονούσε πολύ όσο τραγουδούσα και, ευτυχώς, ανακουφίστηκα όταν το έβγαλα», παραδέχθηκε η Aliona, που απέφυγε να πει τις χώρες που πιστεύει ότι αξίζουν τη νίκη.

Ιρλανδία

Με τις ευλογίες ενός... παπά διαγωνίστηκε ο Ryan Dolan: «προσευχήθηκε για εμένα και μου έδωσε ένα μικρό μενταγιόν, που έχω στην τσέπη μου», αποκάλυψε ο τραγουδιστής.

Λιθουανία

«Αφιερώνω την πρόκριση στους συμπατριώτες μου! Περίμενα να προκριθώ γιατί το οκτώ, εκτός από την θέση στην οποία εμφανίστηκα, είναι και ο τίτλος του δίσκου μου», είπε ο Andrius Pojavis.

Δείτε στο βίντεο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ ημιτελικού