​Αν έχετε ανάγκη ή επιθυμία να ανακαινίσετε το υπνοδωμάτιο σας, το σαλόνι, την κουζίνα σας ή οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας, αλλά δεν έχετε τα χρήματα, τώρα υπάρχει λύση και είναι δωρεάν!

Δύο αρχιτέκτονες -μηχανικοί ο Μάρκος Μερεντίνης και ο Γιώργος Γκούγιας δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό site το www.creators-projects.com, μέσω του οποίου δίνουν τις συμβουλές τους και τις προτάσεις τους στους ενδιαφερόμενους, χωρίς κανένα κόστος!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το site, να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής και να στείλετε φωτογραφίες του χώρου που επιθυμείτε να ανακαινίσετε!

Στη συνέχεια οι δύο αρχιτέκτονες μηχανικοί θα σας δώσουν την δική τους ψηφιακή πρόταση για την ανακαίνιση του χώρου σας, βάσει της ηλικίας, των αναγκών, του badget αλλά και του προσωπικού σας στυλ.

Διαβάστε πως κινήθηκαν το τελευταίο τους project:

Η συμμετοχή:
Ενδιαφέρομαι για την κουζίνα , για το σπίτι που φτιάχνουμε.Θα ήθελα αρχικά τη βοήθεια σας στο θέμα του σχεδιασμού και της χωροθέτησης. Η κουζίνα είναι μικρή αλλά θα θέλαμε αρκετό αποθηκευτικό χώρο, πάγκο εργασίας και ταυτόχρονα να μπορούμε να κινούμαστε με σχετική άνεση !

Τόπος : Αθήνα

Αγαπημένα χρώματα : Κρέμ,λευκό,μαύρο ,κόκκινο,παστέλ

Στυλ : Κλασσικό

Αποστολή : Η συνοχή και λειτουργικότητα των χώρων στην καινούργια κατοικία !

Η εκτίμηση της ομάδας : Η κατοικία έχει περιορισμένες διαστάσεις ως προς την τοποθέτηση των λειτουργιών της κουζίνας και του σαλονιού καθώς και περιορισμένες κινήσεις ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν μια ενιαία ταυτότητα αλλά και διαχωρισμό.

Η πρόταση αλλαγής :
Εκμεταλευόμενοι τον μεγάλο τοίχο που διατρέχει τους χώρους της κουζίνας και του σαλονιού, δημιουργήσαμε μια δεύτερη γεωμετρική όψη που εκτείνεται και στους δύο χωρους.
Πάνω σε αυτήν τοποθετήθηκαν ράφια,εσοχές,η εστία του τζακιού,η τηλεόραση,αποθηκευτικοί χώροι που καλύπτονται απο μεγάλες ανοιγόμενες ξύλινες επιφάνειες μέχρι να φτάσουμε στα ψηλά ντουλάπια της κουζίνας κατασκευασμένα από λευκή ξύλινη κλασσική όψη.
Ο χώρος της κουζίνας έχει αναπτυχθεί σε σχήμα «π» ,εκμεταλευόμενοι και την προτροπή των ιδιοκτητών να κλείσουμε την όψη της μπαλκονόπορτας.Εκει τοποθετήσαμε ημίψηλα στοιχεία που φιλοξενούν ηλεκτρικές συσκευές ενώ το ψυγείο είναι εντιχισμένο και βρίσκεται στην πέναντι πλευρά του τοίχου . Τα υλικά είναι λευκό ξύλο με επιμέρους γυάλι��ες επιφάνειες στα ψηλά ντουλάπια ενώ ο πάγκος έχει μαύρη απόχρωση.
Οί δύο χώροι,διαχωρίζουν νοητά την λειτουργία τους,από την χρήση του κάθετου τραπεζιού που αποτελεί προέκταση του πάγκου και ολοκληρώμενη την σύνθεση. Καθισμένος στο τραπέζι έχεις όψη του σαλονιού και του απέναντι παραθύρου. Επίσης το ψηλό ράφι ενώνει την κουζίνακ ια προσθέτει αποθηκευτικό και διακοσμητικό χώρο ενώ παράλληλα φιλοξενεί και αναρτώμενα φβτιστικα στοιχεία.
Τέλος,την πρόταση συμπληρώνουν κλασικά στοιχεία όπως, τα χαλιά,οι κουρτίνες,το τραπεζάκι και επιμέρους χρηστικά αντικείμενα.