Τα κατάφερες… ο «Μπράντ Πιτ» της παρέας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην θηλυκή κολόνια σου, έπεσε στα δίχτυα σου και τώρα δεν μπορείς να κρύψεις τη χαρά σου… Μετά από μήνες ψησίματος και πείσματος βρήκες τον τρόπο να πείσεις τον «κύριο Δύσκολο» που πίνει μόνο ΚΟΚΤΕΙΛ, να περάσει μαζί σου τα φετινά Χριστούγεννα… και θες να κάνεις τα ΠΑΝΤΑ για να τον «τρελάνεις»! Don’t worry! Το star.gr είναι εδώ για να σου θυμίσει πως ο έρωτας εκτός από το ��τομάχι περνά και από τον ουρανίσκο και τη μύτη! Μέθυσε τον λοιπόν με το αγαπημένο του ποτό και τους… χυμούς σου…. «Ψεκάσου» με τα αρωματάκια σου και φτιάξτου ένα κοκτέιλ από τα χεράκια σου!!!

Συνταγή 1η : Christmas spirit punch

one.jpg

Υλικά (4 άτομα)

1/2 φλιτζ. χυμό λεμόνι

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

4/5 φλιτζ. χυμό cranberry

4/5 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

γαρύφαλλο

λίγο λευκό κουβανέζικο ρούμι Bacardi Superior

φέτες από λεμόνι για γαρνίρισμα

πάγο

Εκτέλεση:Αρχικά θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπολ γεμάτο με πάγο. Τοποθετήστε όλα τα παραπάνω υλικά στο γυάλινο μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα κουταλάκι ανάμειξης. Φροντίστε βέβαια οι χυμοί να είναι φρέσκοι και παγωμένοι καλά. Τέλος σερβίρετε το κοκτέιλ με τη βοήθεια μιας κουτάλας σε ένα ποτήρι

Συνταγή 2η : Chocolate martini

two.jpg

Υλικά

50 ml λικέρ crème de cacao, το σκούρο

60 ml βότκα

Μερίδες 1

Προετοιμασία 5΄

Διαδικασία: Γεμίζουμε με μεγάλα παγάκια ένα σέικερ, προσθέτουμε τα ποτά και χτυπάμε δυνατά και γρήγορα. Σουρώνουμε σε ποτήρι του μαρτίνι. Διακοσμούμε με τρίμμα ή φλούδα σοκολάτας.

Συμβουλές

Αν θέλουμε, προσθέτουμε στον πάτο του ποτηριού 2 σταγόνες παγωμένο γάλα και ένα κομματάκι σοκολάτα γάλακτος. Μπορούμε να λιώσουμε λίγη σοκολάτα, να τη βάλουμε σε ένα ρηχό πιάτο και να ακουμπήσουμε εκεί, ανάποδα, το ποτήρι του μαρτίνι, έτσι ώστε το χείλος του να καλυφθεί με σοκολάτα. Σηκώνουμε το ποτήρι, το κρατάμε ανάποδα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να στάξει η περίσσια σοκολάτα και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, πριν σερβίρουμε το ποτό.

Συνταγή 3η: Campari Division

tre.jpg

Υλικά

50 ml campari

20 ml απλό σιρόπι ζάχαρης*

φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι

σόδα (αναψυκτικό)

φέτα πορτοκαλιού και φέτα λεμονιού ή λάιμ για το γαρνίρισμα

Μερίδες Για 1 ποτήρι

Προετοιμασία 5΄

Διαδικασία :Σε ένα ψηλό ή σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι με παγάκια βάζουμε το campari και το σιρόπι ζάχαρης και τα ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με χυμό πορτοκαλιού και σόδα, μισό-μισό. Σερβίρουμε με μία φέτα πορτοκαλιού και μία φέτα λεμονιού ή λάιμ μέσα στο ποτήρι.

Συμβουλές

Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.Το σιρόπι* το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η αναλογία νερού και ζάχαρης να είναι 1:1.

Συνταγή 4η : Banana Daiquiri

for.jpg

Υλικά (1 ποτήρι)

30 ml λευκό ρούμι (Bacardi Superior)

5 ml χυμό λάιμ

5 ml σιρόπι ζάχαρης

1/2 μπανάνα

πάγο

Εκτέλεση: Προετοιμάστε το ποτήρι του μαρτίνι γεμίζοντας το με πάγο και νερό ώστε να είναι παγωμένο. Τοποθετήστ�� στο μίξερ όλα τα παραπάνω υλικά. Ανακατέψτε καλά για 5 με 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στο ποτήρι του μαρτίνι αφού αδειάσετε το περιεχόμενο του. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή 5η : Nostalgia

five.jpg

Υλικά

30 ml βότκα

30 ml λικέρ Crème de Menthe (το πράσινο) - είναι ένα γλυκό λικέρ με άρωμα μέντας που βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε κάβες

30 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (αυτή που προορίζεται για γλυκά και όχι η light)

1/2 κουτ. γλυκού ροδόνερο (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, συνήθως στα ράφια με τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής)
ένα κομμάτι κουβερτούρα μαύρη (από 55% έως 70% κακάο)

Μερίδες 1 ποτήρι

Προετοιμασία 5΄

Διαδικασία:Βάζουμε αρκετά παγάκια στο σέικερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, και τα χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι του μαρτίνι και από πάνω τρίβουμε το κομμάτι κουβερτούρας, ώστε οι νιφάδες να πέσουν στην επιφάνεια του ποτού.

Συνταγή 6η : Cosmopolitan

six.jpg

Υλικά

40 ml βότκα

20 ml triple sec (π.χ. Cointreau, Grand Marnier κ.λπ.)

30 ml χυμός cranberry (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

10 ml χυμός lime

Για το γαρνίρισμα

ένα κομμάτι φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι, ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό

Μερίδες 1

Προετοιμασία 5΄

Διαδικασία: Βάζουμε σε ένα σέικερ τα υλικά για το κοκτέιλ, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε για λίγο. Σουρώνουμε στο ποτήρι του μαρτίνι και γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, την οποία περιστρέφουμε ελαφρώς.

Συμβουλές

Η γεύση του κοκτέιλ θα απογειωθεί, αν χρησιμοποιήσουμε βότκα αρωματισμένη με πορτοκάλι. Σε αυτή την περίπτωση θα στολίσουμε το ποτήρι με φλούδα πορτοκαλιού.

Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.

Συνταγή 7η: Butterfly

seven.jpg

Υλικά

20 ml ξηρό βερμούτ

15 ml απόσταγμα αχλαδιού*

5 ml μπλε κουρακάο

20 ml ��ζιν

Μερίδες 1

Προετοιμασία 5΄

Διαδικασία: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ με μεγάλα παγάκια και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι του κοκτέιλ.

Συμβουλές

Απόσταγμα αχλαδιού θα βρούμε σε μεγάλες κάβες. Είτε με φυλακισμένο αχλάδι στο μπουκάλι είτε σκέτο απόσταγμα, χωρίς το φρούτο.
Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.

Συνταγή 8η :Cuba Libre

eight.jpg

Υλικά (1 ποτήρι)

40 ml λευκό κουβανέζικο ρούμι Bacardi Superior

1/4 lime

1/2 φλιτζ. κόλα

πάγο

Εκτέλεση : Κόβετε το κομμάτι lime στη μέση , το τοποθετείτε σε ψηλό ποτήρι και το λιώνετε με γουδοχέρι. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα παγάκια μαζί με όλα τα άλλα υλικά στο ποτήρι. Τέλος ανακατεύετε καλά με το κουταλάκι ανάμειξης και το σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή 9η: Mojito

nine.jpg

Υλικά

1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία

2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη

4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας

50 ml ρούμι, λευκό ή μαύρο

σόδα

γαρνιτούρα

φέτα λάιμ

μια φουντίτσα δυόσμου

Μερίδες 1

Προετοιμασία 10΄

Διαδικασία :Σε ένα ψηλό ποτήρι με φαρδύ στόμιο (βλέπε φωτ.) βάζουμε το λάιμ και τη ζάχαρη. Τα πιέζουμε με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας και πιέζουμε ελαφρώς 2-3 φορές. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και στη συνέχεια το ρούμι. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα ή ένα καλαμάκι και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και μια μικρή φουντίτσα δυόσμου.

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml. Το σιρόπι το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η αναλογία νερού και ζάχαρης να είναι 1:1.

Συνταγή 10η : Pina Colada

ten.jpg

Υλικά

30 ml λευκό ρούμι

30 ml Malibu (ρούμι καρύδας)

60 ml γάλα καρύδας

20 ml χυμός πορτοκάλι, φρεσκοστυμμένος

2 ροδέλες ανανά, φρέσ��ο ή κονσέρβα

1 κουτ. γλυκού τριμμένη καρύδα

5-8 παγάκια

Για το σερβίρισμα

1/2 ροδέλα ανανά

Μερίδες 1

Προετοιμασία 5΄

Διαδικασία: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι. Στολίζουμε με ένα κομμάτι ανανά.

Συμβουλή

Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml. Απαραίτητο soundtrack για να απολαύσετε το κοκτέιλ σας το «Escape» γνωστό και ως The Pina Colada Song.

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία Αντζολίναααααααα !!!!

Συνταγές: gastronomos.gr