Ανδρική υπόθεση θα είναι τα 55α Grammy: Jay Z, Kanye West, Dan Auerbach και τα συγκροτήματα Fun. και Mumford & Sons οδηγούν την κούρσα των υποψηφιοτήτων! H τελετή απονομής θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2013.

Οι ράπερς Jay Z και Kanye West διεκδικούν έξι βραβεία, για το album τους «Watch The Throne» και καλύτερης rap ερμηνείας για το «N****s in Paris». Επίσης, ο άνδρας της Beyonce κέρδισε υποψηφιότητες για τη συνεργασία του σε τραγούδια του Young Jeezy και της Rihanna, ενώ ο West είναι υποψήφιος για την επιτυχία του «Mercy».

Στις κατηγορίες για το καλύτερο τραγούδι, το καλύτερο album και την καλύτερη ηχογράφηση διαγωνίζονται μεταξύ άλλων οι Fun. και Mumford & Sons, ενώ από κοντά ακολουθούν οι The Black Keys, που διεκδικούν συνολικά πέντε βραβεία.

Η Rihanna είναι υποψήφια σε τρεις κατηγορίες, με κυριότερη εκείνη της καλύτερης solo ερμηνείας για το «Where Have You Been», η Adele που είχε «σαρώσει» τα Grammy του 2012 «κυνηγά» μόλις ένα βραβείο, ενώ τρία Grammy διεκδικεί η Kelly Clarkson.

Το βραβείο καλύτερου τραγουδιού διεκδικούν οι επιτυχίες «The A Team», «Adorn», «Call Me Maybe», «Stronger (What Doesn't Kill You)» και «We Are Young».

Τέλος, την βραδιά της απονομής, το θρυλικό συγκρότημα The Who θα παραλάβει τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στη μουσική.

Δείτε αναλυτικά όλους τους υποψήφιους, κάνοντας κλικ εδώ