Συνέντευξη: Βαγγέλης Θεοδώρου

Για όλους και για όλα μίλησε η Δέσποινα Ολυμπίου αποκλειστικά στο star.gr, που «τρύπωσε» -και, μάλιστα, ανήμερα των γενεθλίων της, τα οποία γιόρτασε με φίλους της- στην τελευταία πρόβα για τις εμφανίσεις της, οι οποίες ξεκινούν σήμερα.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και τα επεισόδια με τον Νταλάρα

«Η προσωπική μου ζωή δεν ήταν προϊόν προς εκμετάλλευση ή διαφήμιση, αλλά ούτε και κάτι κρυφό για το οποίο ντρεπόμουνα. Ποτέ μου όμως δε θέλησα να εκμεταλλευτώ την προηγούμενη μου σχέση, όπως επίσης δε μου άρεσαν οι πλαστές ιστορίες και τα συμπεράσματα από αυτές», μας λέει η Δέσποινα όταν την ρωτάμε για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και, για το αν την έβλαψε η προβολή που πήρε η σχέση τους, μας απαντά: «επέτρεψα να σχηματιστεί μια άλλη εικόνα με την αδιαφορία μου προς το τι ακριβώς γραφότανε, χωρίς να διαμαρτυρηθώ όλα αυτά τα χρόνια. Γενικώς προστάτευα τη σχέση και την εικόνα του τότε συντρόφου μου βάζοντας τη δική μου εικόνα συνεπώς και τη δική μου καριέρα σε δεύτερη μοίρα. Εγώ πιστεύω πως άντεξα ό,τι ευτελές με αξιοπρέπ��ια. Τα συμπεράσματα τα αφήνω στους άλλους, χωρίς καθοδηγήσεις. Ο χρόνος θα δείξει τι πραγματικά είμαστε».

Μιλώντας για το παρόν, η κουβέντα ξεκινά από την οικονομική κρίση. «Αυτό που συμβαίνει στον τόπο επηρεάζει όχι μόνο την τσέπη μας, αλλά και την ψυχή μας. Ανασφάλεια για το αύριο βλέπεις στα πρόσωπα όλων. Η κακή μας “κρίση” μας οδήγησε σε αυτή την οικονομική κρίση και εξαθλίωση του κρατικού μας μηχανισμού και όχι μόνο. Όταν καταρρέει ένα κτήριο χαλάει όλο το οικοδόμημα. Ελπίζω στην αναστήλωσή του. Χρέος μου είναι να κάνω τον προσωπικό μου αγώνα, με οικονομικό ρίσκο, με ελπίδα, με πρωτοβουλία. Επηρεάστηκαν όλοι και όλα. Το ένα φέρνει το άλλο και προσπαθούμε να πέσουμε όσο πιο προσεκτικά γίνεται για να καταφέρουμε να σηκ��θούμε ξανά», μας αναφέρει.

19.jpg

«Γενικώς είμαι υπέρ της διαμαρτυρίας και της αντίδρασης, υπέρ της αντίστασης και του αγώνα αλλά με διάλογο, με επιχειρήματα, και με πράξεις που είναι συμβολικές και πολιτισμένες, γιατί αν συμπεριφερόμαστε αγροίκα και απολίτιστα χάνουμε το δίκαιο μας», σχολιάζει η ταλαντούχα τραγουδίστρια όταν την ρωτάμε για τις αποδοκιμασίες σε δημόσια πρόσωπα.

Μάλιστα, η ίδια ήταν παρούσα στα επεισόδια που έγιναν στη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Δάφνη: «όταν τραγουδώ αφιλοκερδώς και με βρίζουν ως δήθεν συμφεροντολόγα ή αδιάφορη για το τι συμβαί��ει στην Ελλάδα και στους συνανθρώπους μου με εξοργίζει. Το βρίσκω άδικο και νιώθω πως πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο μας. Μάλιστα, με έχουν κατηγορήσει πως έβρισα κάποια. Αυτό δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, είπα “συγχαρητήρια στη μαμά σου”. Έδωσα ειρωνικά τα συγχαρητήρια μου σε μια μάνα που βρισκόταν πλάι στον άντρα και στο 13άχρονο (έτσι φαινόταν να είναι) κοριτσάκι της, οι οποίοι μούντζωναν και έβριζαν και πετούσαν αντικείμενα με πρόσωπα εξαγριωμένα λες και τους έκανα κάτι άσχημο. Το μόνο άσχημο που έκανα ήταν να στέκομαι ανυπεράσπιστη ως στόχος και να ανέχομαι αυτή τη συμπεριφορά. Ήθελα να σταματήσει η μουσική και να τους μιλήσω, αλλά ο Γιώργος με απέτρεψε».

Η απουσία από τα φώτα και το comeback της

«Τα τελευταία δύο χρόνια έκανα επιλεγμένες μουσικές εμφανίσεις σε μικρές σκηνές, clubs αλλά και κάποιες μεγάλες συναυλίες, είτε δικές μου προσωπικές είτε συμμετέχοντας μαζί με άλλους τραγουδιστές σε διάφορα αφιερώματα. Ήμουν πάντα ενεργή και δημιουργική καθότι ετοίμασα αρκετά τραγούδια τα οποία συμπληρώνουν το επόμενό μου δισκογραφικό βήμα. Ο λόγος που νομίζουν πολλοί πως είχα αποχή είναι γιατί δεν εργάστηκα μόνιμα κάπου με την επακόλουθη διαφήμιση και συνεπώς προβολή μου», απαντά η Δέσποινα όταν της επισημαίνουμε την απουσία της από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παράλληλα, η τραγουδίστρια δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον τρόπο που άλλαξε η διασκέδαση λόγω της οικονομικής κρίσης. «Ο κόσμος έγινε πιο προσεκτικός στο τι καταναλώνει, πού θα πάει και πως θα ξοδέψει ότι του μένει για ξόδεμα. Συνεπώς έγινε πιο απαιτητικός πράγμα που θα αναγκάσει πολλούς να προσφέρουν ποιότητα, αν μπορούν φυσικά», μας λέει και συνεχίζει: «το δυστύχημα είναι η εκμετάλλευση στο όνομα της κρίσης και οι περικοπές σε σημείο που εμποδίζουν τη δημιουργία της τέχνης. Όταν "κόβεις" σε σημείο να μη μπορεί ο άλλος να παράξει τότε για ποια ποιότητα μιλάμε; Έμπνευση υπάρχει, όπως και τρομερή ανάγκη για έκφραση, ειδικά τώρα αυτές τις μέρες που ζούμε τόσα τραγικά γεγονότα».

Η ίδια, πάντως, επικροτεί τις προσπάθειες που κάνουν κάποιοι συνάδελφοί της για να προσφέρουν κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα η παράσταση της Καίτης Γαρμπή ��τον κινηματογράφο. «Ο πειραματισμός είναι καλλιτεχνική ανησυχία που πηγάζει από την εσωτερική αναζήτηση που κάνει ο κάθε ένας από εμάς. Εμένα μου αρέσουν οι πειραματισμοί και οι δοκιμές γιατί έτσι καταλαβαίνεις τα όρια των δυνατοτήτων σου και εκτιμάς τις ικανότητες σου. Τα “πειράματα” αυτά είναι κάτι σαν ένα τεστ που βάζεις τον εαυτό σου να το περάσει , να το ξεπεράσει, να κερδίσει από αυτό και να ψάξει για το επόμενο», υποστηρίζει.

4.jpg

Εκτός από τις εμφανίσεις της στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», όπου θα την δούμε παρέα με έξι μουσικούς και τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Τσιμούρη, η Δέσποινα ετοιμάζει τον νέο της δίσκο, με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. «Ο Γιάννης είναι ένα άτομο που γνώρισα και αγάπησα το χαρακτήρα, τη δουλειά του και γενικότερα το ταλέντο του. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επέλεξε εμένα να τραγουδήσω τα τραγούδια του. Η μουσική και οι ενορχηστρώσεις λοιπόν έχουν την υπογραφή του Γιάννη, στίχους έχω από τη Λίδα Ρουμάνη, τη Λίνα Δημοπούλου, το Νίκο Μωραίτη, το Γιάννη Πάριο, τον Σταύρο Σταύρου και τον Stereo Mike, με τον οποίο λέω και το ντουέτο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Αυτή είναι και η ικανοποίηση για τους κόπους μας».

Κλείνοντας, η Δέσποινα στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλους τους αναγνώστες του star.gr: «Είμαστε όλοι τόσο ίδιοι! Με τις ίδιες ανησυχίες, επ��θυμίες, προβλήματα και με διαφορετικό χαρακτήρα, ιδιότητα, ή χαρακτηριστικά, αλλά ίδιοι. Μπορούμε να ενωθούμε και να γίνουμε μια δυνατή ομάδα. Μην χάνετε το κουράγιο και την ελπίδα σας και φροντίστε να έχετε καλές στιγμές για να αντέχετε τις δύσκολες»!

Info

Οι εμφανίσεις της Δέσποινας Ολυμπίου, υπό τον τίτλο «Τα Τραγούδια Των Φίλων Μου», θα γίνονται από σήμερα, 19 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «Up Stage, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».
Ώρα έναρξης: 24.00
Είσοδος με ποτό στο μπαρ 12 € (β’ ποτό 7 €)