«Σε κάθε φάση της καριέρας μου απολάμβανα αυτό που έκανα και ευγνωμονούσα τους ανθρώπους και τον Θεό γι’ αυτό που ζούσα», λέει η Καίτη Γαρμπή και απαντά έμμεσα σε όσους την επέκριναν για την απόφασή της να εμφανιστεί σε κινηματογράφο αντί για την πίστα. Παράλληλα, η δημοφιλής τραγουδίστρια μιλά για το τότε και το τώρα της καριέρας της, περιγράφοντας την καλλιτεχνική της αφύπνιση.

Επισημαίνοντας πως από παιδί πατούσε γερά στα πόδια της κι έβλεπε την δουλειά με σεμνότητα και ταπεινότητα, η Καίτη αναφέρει: «τα μυαλά μου τα είχα πάντα στο κεφάλι μου και τα πόδια μου στη γη. Από τη νύχτα πέρασα αβρόχοις ποσί. Δεν ζούσα, ούτε ζω για τη νύχτα. Αλλά τη μέρα».

«Και τότε που έβγαζα το πόδι και πρόσφατα που το έβγαλα στη συναυλία του Φοίβου και τώρα που το ξαναβγάζω πάνω στη σκηνή, το κάνω με class. Αυτό το πράγμα το έχω, δεν το έχω χάσει. Υπήρχε πάντα μια αισθητική», συνεχίζει η τραγουδίστρια και συμπληρώνει: «σημασία δεν έχει αν θα βγάλεις το πόδι. Μπορεί να είσαι ντυμένος μέχρι το λαιμό, αλλά να αποπνέει τέτοια φθήνια και χυδαιότητα το ντύσιμό σου, που δεν σε σώζει ούτε ένα ζιβάγκο. Και να βγάζεις το πόδι ή άλλα μέρη του σώματός σου και να το κάνεις με έναν φίνο και κομψό τρόπο που να μην ενοχλήσει κανέναν. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία γι’ αυτό και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ο κόσμος δεν εστίαζε μόνο στα ρούχα μου. Ξέρεις, τόσες χιλιάδες πωλήσεις δεν γίνονται επειδή βγάζεις πόδι».

Αναφέροντας πως μεγάλωσε με αξίες, η Καίτη αποδίδει το καλό της κομμάτι στους γονείς της και το κακό στον εαυτό της. «Μεγάλωσα με ασφάλεια, αγάπη, προστασία. Έμαθα να μην κάνω κακό ��το συνάνθρωπο, να βαδίζω στον δικό μου δρόμο, να μην κοιτάω δεξιά κι αριστερά για να βγάλω το μάτι κάποιου, να κάνω τίμια τον δικό μου αγώνα για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη, να είναι η καρδιά μου ήσυχη», λέει.

«Πολλές φορές λέω: “ρε Καίτη, δεν έχει αλλάξει τίποτα μέσα σου από τότε που ήσουν 12; Πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί; Εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα τους ανθρώπους;”. Aν πρέπει να διαλέξω στρατόπεδο, προτιμώ να είμαι με αυτό. Προτιμώ να είμαι με τα πρόβατα, παρά με τους λύκους. Προτιμώ να είμαι αθώα και όχι πονηρή, να εμπιστεύομαι και όχι να είμαι καχύποπτη», συνεχίζει η τραγουδίστρια και καταλήγει: «νομίζω πως αυτό φαίνεται και πάνω στη σκηνή. Η αλήθεια, η αγνότητα, η καλή πρόθεση καθενός. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις κανέναν. Έτσι βαδίζω εγώ. Ήμουν πάντα ειλικρινής. Και τότε που έκανα ό,τι έκανα και τώρα που κάνω αυτό που κάνω και μεθαύριο που θα κάνω κάτι άλλο».