Την ώρα που έξω από το θέατρο Χυτήριο εκτυλίσσονταν σκηνές απείρου κάλλους, οι ηθοποιοί της παράστασης ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο θέατρο και δέχονταν επίθεση με πέτρες. Εκεί βρέθηκε και η κάμερα του STAR που κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την αγωνία τους.

«Δεν έχει τελεστεί κανένα ποινικό αδίκημα. Η παράσταση δεν έγινε. Αντίθετα εδώ και πολλές ώρες τελούνται ποινικά αδικήματα έξω από το θέατρό μας. Ελάτε να μας προστατέψετε», έλεγε και ξαναέλεγε η Βάσια Παναγοπούλου στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR η ηθοποιός εξέφρασε την αγωνία της για τόσο για την ακεραιότητά της, όσο και για εκείνη των συναδέλφων της.

«Μας απειλούν για τη ζωή μας, μας πέταξαν πέτρες και αυτή τη στιγμή υφιστάμεθα βία. Προπηλάκισαν θεατές, αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές», είπε η ηθοποιός και εξοργισμένη συνέχισε:

«Έχει να κάνει με την ελευθερία μας. Σήμερα είναι η παράσταση Corpus Christi. Αύριο θα είναι τραγούδια που δε θα τους αρέσουν, μεθαύριο θα καίνε βιβλία στην πυρά και κάπως έτσι θα ξαναζήσουμε τον φασισμό».

Στο στόχαστρο όσων διαφωνούν με την παράσταση βρέθηκε και ο σκηνοθέτης, Λαέρτης Βασιλείου.

«Το 2012 στον ίδιο δρόμο που έχει την αρχαία ονομασία Ιερά Οδός, έφευγαν από την Ακρόπολη προς τα Ελευσίνια Μυστήρια, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να φιμώσουν το θέατρο, να προπηλακίζουν θεατές. Εμείς έχουμε κάνει ανοιχτή πρόσκληση από τον περασμένο Ιούνιο και στην Ιερά Σύνοδο και στον οποιονδήποτε αντιτίθεται στην παράσταση, να έρθει να τη δει και να μην αρκούνται στην παραφιλολογία που κυκλοφορεί», είπε.

Στο πλευρό του θιάσου και άλλοι ηθοποιοί που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το θέατρο.

«Μένει άφωνος κανείς από τη μια, θυμώνει πάρα πολύ από την άλλη, αλλά αυτό που γίνεται σήμερα εδώ το έχει σπρώξει και το έχει επιτρέψει ένα μέρος του λαού», είπε η Λίλα Καφαντάρη.

Όσο για τον Χάρη Μαυρουδή, δήλωσε:

«Έχουμε να κάνουμε με μια παράσταση, η οποία δεν έχει να κάνει με οτιδήποτε από αυτά που της καταμαρτυρούν αυτοί οι άνθρωποι, που φαντάζομαι ότι είναι άνθρωποι που ούτε καν θα έχουν δει θέατρο στη ζωή τους».

Αμέσως μετά τη λήξη πάντως των επεισοδίων, ο θί��σος έκανε μια πρόβα, ανοιχτή σε λίγους θεατές, για να δείξει ότι αυτή η παράσταση θα ανέβει ότι και να γίνει.