Πριν από ένα χρόνο, όλοι είχαν συγκλονιστεί από την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Γιγουρτάκη. Ήταν μόλις 30 χρονών, νέος, ωραίος, γεμάτος ζωντάνια, με πολλούς φίλους και άλλους περισσότερους γνωστούς. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μέσα σε μια στιγμή ο Νίκος έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι γονείς του, ο αδελφός του και μερικοί φίλοι βρέθηκαν και πάλι στην ίδια εκκλησία που του είπαν το τελευταίο αντίο.

Χθες μάλιστα, ο αδελφός του, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook έγραψε:

«Ένας χρόνος. Σε αγαπώ. Μου λείπεις αδελφέ μου. Κάποια στιγμή, κάπου, θα συναντηθούμε ξανά».

Με ανάμεικτα συναισθήματα και φίλοι του, που δεν τον ξέχασαν και ακόμα τους λείπει.

«Μου λείπεις φίλε μου. Όπου κι αν είσαι να μας προσέχεις», του έγραψε ένας φίλος του στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη του Νίκου, ενώ κάποιος άλλος έγραψε:

«Δεν περίμενα να σε δω στον ύπνο μου, κι όμως… Λίγο πριν κλείσεις χρόνο μου ήρθες χαμογελαστός, κούκλος και με τη ζαβολιά στο μάτι, έτοιμος για σκανταλιά. Ανάμεικτα τα συναισθήματα σήμερα… Χαρά, λύπη, ταραχή. Νικόλα, όπου κι αν είσαι να’ σαι καλά αγγελουδένιε μου».

Για τους γονείς του Νίκου πάλι, όλα σταμάτησαν ένα χρόνο πριν.

«Ο Νίκος είναι μέσα μας συνέχεια, ο Νίκος υπάρχει και είναι έντονα δίπλα μας», είπε ο πατέρας του, Τ. Γιγουρτάκης που παρά το χτύπημα που δέχθηκε, στάθηκε βράχος για να στηρίξει την οικογένειά του.

Στις 23 Φεβρουαρίου του 2012, την ημέρα που ο Νίκος θα γιόρταζε τα 31α γενέθλιά του, οι γονείς του αποφάσισαν να ενώσουν και πάλι τις ζωές τους, μετά από αρκετά χρόνια χωρισμού. Την ημέρα που πάντα γιόρταζαν τη γέννηση του γιου τους, οι δυο γονείς αποφάσισαν να είναι και πάλι μαζί, όπως άλλωστε ήθελε και ο ίδιος ο Νίκος.

Σαν μ ια γροθιά πορεύονται, με τον Νίκο πάντα στο μυαλό και στην καρδιά τους και περιμένουν ότι ο χρόνος θα απαλύνει τον πόνο τους.