​Επιμέλεια: Ολγίνα Σαντίκου

Πανέμορφη, ταλαντούχα, γυναικάρα, εντυπωσιακή, επαγγελματίας, αστέρι. Θα μπορούσε να είναι η θεά Αφροδίτη. Ακούει στο όνομα Charlize Theron!

Μια της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί συζητιέται όσο καμία άλλη.

Υπάρχει όμως ένα ρητό που της ταιριάζει απόλυτα «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός»!

Η star έχει περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να κατακτήσει το Hollywood!

Η καταγωγή της είναι από τη Νότια Αφρική και μεγάλωσε σε μια οικογένεια γεμάτη προβλήματα.

Ο πατέρας της ήταν μέθυσος, και κακομεταχειριζόταν πάρα πολύ τη μητέρα της. Εκείνη δεν άντεξε και τον σκότωσε, πυροβολώντας τον μπροστά στα μάτια της κόρης τους, το 1991, χωρίς να καταδικαστεί. Όλα ξεκίνσηαν εκείνο το βράδυ, που σε ηλικία 15 χρόνων ωρίμασε και αφοσιώθηκε σε αυτό που αγαπούσε, στον χορό!!

Η Charlize από μικρή λάτρευε το μπαλέτο και στα 18 της κατάφερε να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα, αλλά μετά από λίγο, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει εξ’ αιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Αυτό δεν την εμπόδισε από το ν’ ανοίξει τα φτερά της και σε άλλους χώρους…

Κυνήγησε το όνειρο της στην υποκριτική και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να πάρει τον πρώτο της ρόλο στον κινηματογράφο.

Η Theron είναι η πρώτη Αφρικανή που κέρδισε Όσκαρ και η δεύτερη ηθοποιός, μετά την Kim Basinger που κερδίζει Όσκαρ μετά από γυμνή φωτογράφηση στο Playboy!!

Ποιον ηθοποιό λατρεύει και τον έχει ως υπόδειγμα;; Τον Tom Hanks!

Το αξιοσημείωτο της ιστορίας της είναι πως πάνω στην ατυχία της όσον αφορά στην οικογενειακή της ζωή, στάθηκε τυχερή στα επαγγελματικά της, καθώς την ανακάλυψε ένας ατζέντης σε μια τράπεζα λίγα τετράγωνα πιο κάτω από το Walk of fame του Hollywood. Την είδε να φωνάζει στον υπάλληλο επειδή αρνήθηκε να της εξαργυρώσει μια επιταγή.

Από τότε το Hollywood έγινε ακόμα πιο λαμπερό αποκτώντας ένα από τα ομορφότερα αστέρια του...