Το ότι τα ποσά που αναφέρει η λίστα είναι το ατομικό της εισόδημα και τα έσοδα από την δουλειά της έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί από μονοπρόσωπη εταιρεία με έδρα την Ελλάδα αναφέρει η Δέσποινα Βανδή, απαντώντας στη λίστα με τις αμοιβές των καλλιτεχνών.

«Τα εισοδήματα στα οποία αναφέρεστε στο εν λόγω δημοσίευμα αποτελούν τα ατομικά εισοδήματα της κυρίας Δ. Βανδή για τις συγκεκριμένες οικονομικές χρήσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρείας «Spicy».

Και η ανακοίνωση -που ζητά από την εφημερίδα «Τα Νέα» την δημοσίευσή της- καταλήγει: «τα λοιπά έσοδα από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν φορολογηθεί, όπως παρέχεται η δυνατότητα εκ του νόμου, μέσω της εταιρείας «ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΛΕΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» η οποία έχει ως σκοπό τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των πάσης φύσεων καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων. Η εταιρεία αυτή δεν είναι υπεράκτια, αλλά εδρεύει στην Ελλάδα, είναι φορολογικά συνεπής και ενήμερη, τα πλήρη δε οικονομικά στοιχεία αυτής είναι σε γνώση των φορολογικών αρχών».