Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η λίστα με τα εισοδήματα καλλιτεχνών, στην οποία «μεγάλα» ονόματα του πενταγράμμου εμφανίζονται να παίρνουν όσα ένας χαμηλοσυνταξιούχος ή άπορος! Μιλώντας στο Star, τραγουδιστές επισημαίνουν πως δουλειά δεν υπάρχει, ενώ κάποιοι από αυτούς που διαθέτουν εταιρείες υποστηρίζουν πως οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι νόμιμες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τραγουδίστριας που κάνει θραύση στις πίστες, η οποία για το 2009 δήλωσε εισόδημα 3.223,86 ευρώ, δηλαδή περίπου 300 ευρώ το μήνα, αλλά και… άστεγη!

Επίσης, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που δεν πληρώνουν μία, έχοντας off shore εταιρείες, ενώ διαμένουν σε πολυτελείς βίλες και οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Με «μαγειρέματα» αποφεύγουν την ενδιάμεση φορολογία οι σταρ της πίστας, οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο να δηλώνουν ακόμα και… μηδενικό εισόδημα, όπως έκα��ε γνωστός τραγουδιστής για το έτος 2009.

Θέλετε κι άλλα;

Γνωστή φωνή από τις πιο διαχρονικές δήλωσε για το 2008 4.766 ευρώ, ενώ φτωχαδάκι ήταν και την επόμενη χρονιά, με το εισόδημά της να «αγγίζει» τα 6.753 ευρώ.

Στο μεταξύ, τραγουδιστής με μεγάλη τηλεοπτική παρουσία έχει εταιρεία, μέσα από τα βιβλία της οποίας περνά ακόμα και τα δώρα που κάνει σε γνωστούς και φίλους, ενώ δηλώνει λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα.

Πλέον, η εφορία «ξεσκονίζει» τα εισοδήματα των καλλιτεχνών κάνοντας παράλληλα διασταυρώσεις με τα νυχτοκάματα και ελέγχοντας τις off shore εταιρείες και τους φόρους που έχουν πληρώσει.

Και να σκεφτείς πως την ώρα που οι καλλιτέχνες αποφεύγουν τους φόρους και γεμίζουν τους λογαριασμούς τους, οι μισθοσυντήρητοι κάνουν τεράστιες οικονομίες για να πάνε στα νυχτερινά κέντρα και να τους απολαύσουν μία φορά από κοντά…