Κρουαζιέρα στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Αθηνά Ωνάση, η οποία έχει σκοπό μετά από 14 χρόνια να πάει και πάλι στον Σκορπιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθηνά και ο σύζυγός της Ντόντα έχουν νοικιάσει τη θαλαμηγό Leander που είναι στη λίστα με τις 100 μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου για 450.000 λίρες Αγγλίας την εβδομάδα.

Την περασμένη Κυριακή το ζευγάρι βρέθηκε στην Κω από την Νάξο, όπου βρισκόταν και αν και η θαλαμηγός τους μπήκε στη μαρίνα του νησιού δεν έδεσε στην προβλήτα και έμεινε αρόδο.

Στήθηκε μάλιστα ολόκληρη επιχείρηση από τους άνδρες ασφαλείας της Αθηνάς Ωνάση, ώστε να μπορέσουν να κατέβουν στην πόλη για μια βόλτα. Το επόμενο πρωί η θαλαμηγός έβαλε πλώρη για τα παράλια της Τουρκίας, όπου παρέμεινε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας και το ίδιο βράδυ αναχώρησαν για τα ελληνικά νησιά.

Λέγεται μάλιστα ότι ένας από τους τελευταίους σταθμούς του ζευγαριού θα είναι ο Σκορπιός, αφού η Αθηνά θέλει να επιστρέψει μετά από 14 χρόνια στο νησί του παππού της, ειδικά τώρα που έχει και δύο σοβαρές προτάσεις για την αξιοποίησή του.

Όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια η χρυσή κληρονόμος σε δικούς της ανθρώπους έχει δεχθεί δύο σοβαρές προτάσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της και που σε καμία περίπτωση δεν προϋποθέτουν την πώληση του Σκορπιού, αφού αυτό είναι κάτι που δεν το συζητά.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η Αθηνά σκοπεύει να παραχωρήσει τον Σκορπιό σε ιδιώτες, αρκεί να αφήσουν τα κτίσματα ως έχουν και να μην πειράξουν ότι έχτισε ο παππούς τη.

Βασικός λόγος για τον οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό είναι το δυσβάσταχτο κόστος συντήρησης του νησιού που κυμαίνεται από 85.000 – 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Μία από τις προτάσεις που εξετάζει η Αθηνά είναι και αυτή του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ο οποίος πέρσι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αγοράσει τον Σκορπιό.

Ο εμίρης του Κατάρ θέλει να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο στον Σκορπιό, όπου θα περνούν τις διακοπές τους Έλληνες και ξένοι κροίσοι και γι’ αυτό ζήτησε από την Αθηνά να νοικιάσει το νησί για 30 χρόνια.

Η Αθηνά θα λάβει την απόφασή της μετά από τους αγώνας Athina Onassis Horse Show που θα γίνουν στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μάλιστα σε όλους εκείνους που την κατηγορούν ότι έχει γυρίσει την πλάτη της στην πατρίδα του παππού της, εκείνη δηλώνει ότι λατρεύει την Ελλάδα.

Πάντως όταν όλα αυτά τακτοποιηθούν η Αθηνά έχει εκμυστηρευτεί σε δικούς της ανθρώπους ότι θέλει να αποκτήσει το δικό της παιδί. Μπορεί να μεγαλώνει σαν δικά της τα δύο παιδιά του Ντόντα, όμως αυτό που θέλει τώρα όσο τίποτε άλλο είναι ένα δικό της παιδί.