Ο Αντόνιο Μπαντέρας είναι 18 χρόνια παντρεμένος με τη Μέλανι Γκρίφιθ και όπως λέει και ο ίδιος ο γάμος τους έχει περάσει από όλα τα στάδια. Σε μια κρίση ειλικρίνειας μάλιστα παραδέχθηκε ότι η φλόγα του πρώτου πάθους έχει καταλαγιάσει, όμως δηλώνει ότι βρίσκει τρόπους για να ερωτεύεται ξανά και ξανά τη γυναίκα του.

«Πρέπει να αποδεχτούμε ότι η πρώτη φλόγα ενός έρωτα για πολλούς ανθρώπους είναι πολύ σύντομη, ενώ για κάποιους άλλους μπορεί να κρατήσει μόλις μια εβδομάδα. Αυτή η πρώτη ερωτική έξαψη τελειώνει κάποια στιγμή. Υπάρχουν απλές καθημερινές στιγμές που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σωσ��ό μέρος. Όταν βρισκόμαστε σε ένα πάρτι και κοιτάω τη Μέλανι από μακριά ξέρω ακριβώς τι της συμβαίνει σαν ακτινογραφία. Μπορείς να ερωτευτείς ξανά τη γυναίκα σου. Ο έρωτας είναι μια φωτιά που στην αρχή καίει, αλλά μετά για να τη διατηρήσεις πρέπει να ρίχνεις πού και πού και λίγα άχυρα. Στα 18 χρόνια που είμαστε με τη Μέλανι δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που ο γάμος μας κινδύνευσε», είπε.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας παραδέχεται επίσης ότι η ζωή του έδωσε περισσότερα από όσα ζήτησε.

«Η ζωή ευτυχώς μου έδωσε πολλά περισσότερα από όσα είχα ζητήσει. Είμαι ικανοποιημένος με τις δουλειές που έχω κάνει και έχω την αίσθηση ότι ακόμα δεν έχω κάνει αυτό για το οποίο όλοι θα με θυμούνται. Διανύω μια περίοδο όπου έχω το δικαίωμα της επιλογής, θα έχω ένα μικρό ��όλο στην επόμενη ταινία του φίλου μου Πέδρο, θα κάνω την παραγωγή μιας ταινίας όπου θα παίξω σε σκηνοθεσία Γκάμπε Ιμπανέζ και γράφω κάτι για τη Μέλανι», είπε.

Πάντως ο ίδιος δεν αισθάνεται καθόλου sexy.

«Υπάρχουν προσόντα που μου λένε ότι διαθέτω, αλλά εγώ δεν τα βλέπω και υπάρχουν λάθη τα οποία έκανα και ποτέ δεν κατάλαβα. Είμαι ένας άνδρας, ο οποίος κοιτάζεται στον καθρέφτη ακόμα με το κεφάλι ψηλά. Αλλά όλα όσα έχουν να κάνουν με τη δύναμη της αποπλάνησης δεν τα ξέρω και δεν επιθυμώ να τα μάθω γιατί τότε καταλήγεις να γίνεις γελοίος», τονίζει.