​Μια ανάσα πριν το θάνατο έφτασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς, όταν μπλόκαρε το κιβώτιο ταχυτήτων και δεν έπιαναν τα φρένα του αυτοκινήτου που οδηγούσε, την ώρα που επέστρεφε από την Αρχαία Επίδαυρο:

«Γυρίζαμε με μια ιταλίδα φίλη από την αρχαία Επίδαυρο και οδηγούσα το τζιπ της που το είχε αγοράσει από Μιλάνο. Σε ένα σημείο όπου υπάρχει μόνο γκρεμός, δάσος, θάλασσα και δρόμος, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Πατούσα τα φρένα και δεν έπιαναν. Πήγα να κόψω ταχύτητα και είχε μπλοκάρει το κιβώτιο. Ξαφνικά βρέθηκα στο αντίθετο ρεύμα. Έρχονταν αυτοκίνητα καταπάνω μου. Τα έχασα. Η φίλη μου άρχισε να ουρλιάζει. Πραγματικά πιστεύω μας έσωσε άγιος, γιατί χωρίς να το καταλάβω, κάποια στιγμή κατάφερα να κόψω ταχύτητα και να το κατευθύνω προς τα δεξιά σε ένα ξέφωτο με δέντρα. Το αυτοκίνητο έπαθε μεγάλη ζημιά, αλλά εμείς ευτυχώς τίποτα. Γλυτώσαμε κυριολεκτικά από θαύμα» καταλήγει ο ηθοποιός.

Από εκείνη τη μέρα όπως εξομολογείται, «δοξάζω τον θεό και έχω μάθει να εκτιμάω και ν΄αξιοποιώ κάθε στιγμή της ζωής. Είναι μια στιγμή που εύχομαι να μη τη ζήσει ούτε ο εχθρός μου. Ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα. Καταλαβαίνεις το απόλυτο τίποτα που είναι ο άνθρωπος».

Όσο για το ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε με το που συνήλθε από το ατύχημα;

«Όταν ξημέρωσε, πήγα σε μια εκκλησία και άναψα ένα κερί, να προσευχηθώ και να ευχαριστήσω το θεό γι΄αυτό που έκανε».