της Παρθένας Αστεριάδου
Όσοι έχουν γεννηθεί το διάστημα από 22 Αυγούστου έως και 22 Σεπτεμβρίου ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου! Οι Παρθένοι ανήκουν στα ζώδια τη γης (μαζί με τους Ταύρους και τους Αιγόκερους) και τους χαρακτηρίζει η σταθερότητα και η ασφάλεια, που παρέχουν ή προσπαθούν να αποκτήσουν είτε με υλικά είτε με συναισθηματικά αγαθά. Παράλληλα, ανήκουν στον άξονα του μεταβλητού σταυρού (μαζί με Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες), γεγονός που τους κάνει ευμετάβλητους στη διάθεση και προσαρμοστικούς στις καταστάσεις.
Πώς θα τους αναγνωρίσετε: Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσετε έναν Παρθένο! Είναι αυτοί οι τύποι που προσέχουν την κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνιση τους, που είναι λεπτολόγοι και ακριβείς στη δουλειά τους και που αγαπούν την καθαριότητα και την τάξη, όσο τίποτε άλλο στη ζωή τους!
Βασικά χαρακτηριστικά τους: Είναι ειλικρινείς, λεπτολόγοι, αυστηροί κριτές, αγχώδεις και υπερβολικά σκεπτόμενοι! Το μυαλό τους λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας φτιάξει όλα τα πιθανά σενάρια για την κάθε περίπτωση που τους απασχολεί, με αποτέλεσμα κι αυτό να «μπλοκάρει» κάποιες φορές και να αντιμετωπίζουν θέματα με το νευρικό τους σύστημα. Ξεχωρίζουν για τις διανοητικές τους ικανότητες, γι’ αυτό συνήθως συναντάμε πολλούς Παρθένους σε επαγγέλματα των γραμμάτων και της επικοινωνίας! Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η τετράγωνη λογική τους. Σπάνια ξεφεύγουν απ’ αυτή, ενώ εκπλήσσονται που ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι τόσο λογικός όσο οι ίδιοι. Αν και χαμηλών τόνων, δεν εκδηλώνονται μέχρι να ελέγξουν το έδαφος στο οποίο πατάνε και το πιο σημαντικό: Γίνονται χαλί να τους πατήσει όποιος άνθρωπος καταφέρει να διαχειριστεί τη γκρίνια τους! Γι’ αυτούς είναι μια επιβεβαίωση πως τους νοιάζονται και τους φροντίζουν!
Σύντροφοι Παρθένοι: Είναι πιστοί, ενίοτε ξινοί (!) και γκρινιάρηδες- αν δεν κάνετε ότι τους έχετε υποσχεθεί- προστατευτικοί, περιποιητικοί και τρυφεροί. Δύο μυστικά υπάρχουν για να κάνετε έναν Παρθένο να σας δίνει το 100% του εαυτού του 1) να του εξηγείτε με διεξοδικό τρόπο και με σθεναρά επιχειρήματα, όταν έχει αμφιβολίες για κάτι και 2) να τον αγκαλιάζετε (η αφή και το χάδι είναι η αχίλλειος πτέρνα του!)
Συνάδελφοι Παρθένοι: Δουλεύουν πολύ και χαρακτηρίζονται για την εργασιομανία τους! Είναι πετυχημένοι με ότι κα��απιαστούν, αρκεί να αγαπούν αυτό που κάνουν. Ωστόσο απεχθάνονται να υποχρεώνονται στους άλλους αλλά και να εξαρτώνται από οτιδήποτε! Έχουν κοφτερό μυαλό και πόδια στη γη, γι΄αυτό και ξεχωρίζουν σε όποιο χώρο βρίσκονται.
Φίλοι Παρθένοι: Είναι πιστοί φίλοι, αντικειμενικοί σχολιαστές και καλοί ψυχολόγοι. Είναι εχέμυθοι και μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε τα πιο κρυφά μυστικά σας, γνωρίζοντας πως δε θα σας προδώσουν ποτέ. Δίνουν μεγάλη βάση στη φιλία και τη βάζουν άνω όλων… μην κάνετε το λάθος όμως και τους κάνετε να πιστέψουν πως αυτή τους η πεποίθηση είναι λανθασμένη. Αν το κάνετε… να ξέρετε θα έχετε χάσει ένα πολύ καλό φίλο!
Δυνατά σημεία: Ακρίβεια, ειλικρίνεια, διακριτικότητα, εξυπνάδα, λογική
Αδύνατα σημεία: Εμμονή στη λεπτομέρεια που τους κάνει κάποιες φορές να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος!
Tip: Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, χωρίς αυτούς ο κόσμος μας θα ήταν βαρετός και ίδιος!
Χρόνια πολλά Παρθένοι! Τ’ άστρα να είναι ευοίωνα για σας γιατί πολύ έχετε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια… Τα καλύτερα έρχονται!