Την επιθυμία της να αγωνιστεί στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα χρώματα της Ελλάδας εξέφρασε η Αθηνά Ωνάση, που παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τη συμμετοχή του συζύγου της Αλβάρο, με την ομάδα της Βραζιλίας, στο Λονδίνο.

Η διάσημη Ελληνίδα κληρονόμος, βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της στην προσπάθεια που έκανε στα προκριματικά της υπερπήδησης εμποδίων του αγωνίσματος της ιππασίας στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες . Την περασμένη Δευτέρα, το ζεύγος βρέθηκε στην ιππική εγκατάσταση του Greenwich Park λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας των προσπαθειώ�� του Βραζιλιάνου πρωταθλητή με την εθνική Ολυμπιακή ομάδα της πατρίδας του.

Οι προσπάθειες αυτές δεν στέφθηκαν ωστόσο από επιτυχία στο ομαδικό αγώνισμα, στο οποίο ο ίδιος έχει κερδίσει δυο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια, το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σύδνεϋ.

Όσο για το αν θα τον δούμε στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο ίδιος απαντά πως «ναι φυσικά. Θα πρέπει να είναι απίστευτο συναίσθημα να αγωνίζεσαι, όταν η πατρίδα σου φιλοξενεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αρκεί φυσικά να έχουμε υγεία. Να είμαστε καλά εγώ και το άλογο μου».

Γιατί δεν βάζει στόχο όμως και η Αθηνά να τη δούμε κι εκείνη στους Ολυμπιακούς του Ρίο; Ο Αλβάρο υποστηρίζει πως «ποιος είπε ότι δεν θα είναι παρούσα;»;; Κι εκείνη συμπληρώνει «η επιθυμία μου είνα�� να εμφανιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας».

Και όσο για το αν υπάρχει πιθανότητα να τους δούμε αντιπάλους, με χαμόγελα ο Αλβάρο απαντά πως «μακάρι να συμβεί αυτό και δεν πειράζει, ας είμαστε “απέναντι” για μερικά λεπτά».