Τον έχουμε ακούσει στα πιο ερωτικά τραγούδια, το έχουμε δει στις πιο αυθόρμητες συνεντέυξεις. Ο Στελιος Ρόκκος αποκαλύπτει τις αλήθειες του, τη γνώμη του και τα πάθη του.

«Οποιος νομίζει ότι η ινδική κάνναβη είναι ναρκωτικό είναι ηλίθιος. Αν μάθαινα ότι ο γιος μου καπνίζει κανένα τσιγάρο θα το χαιρόμουν. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν έχει δοκιμάσει. Τα μισώ τα ναρκωτικά. Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς που νομίζουν ότι είναι ναρκωτικό, αν υπάρχει χώρος απεξάρτησης για χασίς. Δεν υπάρχει πουθενά, γιατί δεν είναι ναρκωτικό, δεν εθίζει» δηλώνει χαρακτηριστικά ο γνωστός τραγουδιστής, Στέλιος Ρόκκος σε συνέντευξη του.

Έτσι, χωρίς φόβο ��αι πάθος μίλησε για τις αλήθειες του αλλά και τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική του: "Τα περισσότερα τραγούδια που έχετε αγαπήσει είναι πραγματικές ιστορίες. Παλιά ένιωθα μοναξιά. Επειδή δεν το είχα ψυχολογήσει. Όταν άρχισα να το φτιάχνω και να τα βρίσκω με εμένα, μετά την επεδίωκα. Έχω πάθη, όχι κακά, ανθρώπινα πάθη".

Όσον αφορά στα τραγούδια του αναφέρει: «Τις περισσότερες φορές η μούσα μου είναι φανταστική. Όταν γράφω τραγούδια δεν σκέφτομαι κάποια συγκεκριμένη».