Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Το να είσαι γονιός δεν είναι για όλους. Μάλιστα κάποιοι από τους stars του Hollywood έχουν δηλώσει απερίφραστα ότι προτιμούν τον ύπνο τους και τα κατοικίδιά τους, από ένα παιδί.

Η Renee Zellwegger για παράδειγμα, μετά από έναν αποτυχημένο γάμο και μερικές σχέσεις που δεν ευοδώθηκαν, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στα σχέδιά της ούτε το να γίνει μαμά. «Η μητρότητα δεν αποτέλεσε ποτέ φιλοδοξία για μένα. Δεν το σκέφτομαι καθόλου», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, αν και ποτέ μη λες ποτέ…

Και ο George Clooney είναι ένας από τους stars που δεν καλοβλέπει την ιδέα να γίνει μπαμπάς. «Ακόμα κι ένα μόνο παιδί να τρέχει μέσα στο σπίτι μου με κάνει και αισθάνομαι αμήχανα, οπότε σίγουρα δεν είμαι υποψήφιος για μπαμπάς. Αν νιώσω την ανάγκη να έχω γύρω μου παιδιά μπορώ πάντα να τηλεφωνήσω στον Brad και στην Angie και να τους πώς να έρθουν να μείνουν μαζί μου», έχει πει.

Ούτε το βιολογικό ρολόι της Jessica Biel έχει χτυπήσει ακόμα. Η ��δια το 2008 δήλωνε ότι αντιστέκεται σθεναρά στην ιδέα να γίνει μανούλα, όμως ποιος ξέρει; Τώρα που ο Justin της έκανε την πρόταση γάμου μπορεί να το ξανασκεφτεί.

Φανατική εργένισσα και κατά της μητρότητας και η Kim Cattrall. «Το να γίνω μητέρα δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου», δηλώνει σε φίλους και γνωστούς, αφού όπως λέει απολαμβάνει τη ζωή της έτσι ακριβώς όπως είναι.

Η Oprah πάλι μπορεί να μη θέλησε ποτέ να κάνει δικά της παιδιά, φροντίζει όμως να βοηθά τα παιδιά των άλλων. Έτσι όταν έχτισε το σχολείο θηλέων στη Νότια Αφρική, δήλωσε: «Δεν είχα ποτέ παιδιά και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα αποκτήσω παιδιά. Τώρα όμως έχω 152 κόρες και περιμένω άλλε 75 του χρόνου», είχε δηλώσει τότε.

Η άρνηση της Jennifer Aniston να κάνει παιδί ήταν και ο βασικός λόγος που χώρισε από τον Brad Pitt. Η Jennifer μετά από αυτό φαίνεται ότι άλλαξε τη γνώμη της για τη μητρότητα, δηλώνοντας ανοιχτά ότι θέλει να γίνει μητέρα, όμως ακόμα δεν έχει βρει τον κατάλληλο. Λέτε ο Justin Theroux να είναι ο σωστός;

Η Helen Mirren πάλι μπορεί να έχει ένα ευτυχισμένο γάμο, όμως ένα video από γέννα που είχε δει στην εφηβεία της, την τρόμαξε τόσο πολύ που αποφάσισε ότι ποτέ δεν πρόκειται να κάνει δικά της παιδιά.

Ένα ακόμα ζευγάρι που δε θέλησε ποτέ να αποκτήσει παιδί, ούτε καν μέσω υιοθεσίας ήταν η Ellen DeGeneres και η σύζυγός της Portia De Rossi. «Έχουμε ζώα και τα αγαπάμε. Δεν αντιμιλούν και δεν ουρλιάζουν δημόσια», έχουν δηλώσει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά.