Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Πολλοί είναι οι stars του Hollywood που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την κατάθλιψη. Μπορεί για τους… κοινούς θνητούς να τα έχουν όλα, πλούτη, δόξα, επιτυχία, όμως οι ίδιοι έχουν εξομολογηθεί ότι η ζωή τους δεν είναι και τόσο εύκολη.

Όπως για παράδειγμα η Ellen DeGeneres. Ο χαμός που ακολούθησε την εξομολόγηση της παρουσιάστρια ότι είναι λεσβία την βύθισαν στην κατάθλιψη για τρία ολόκληρα χρόνια. Το γεγονός αυτό μάλιστα προκάλεσε πολλά προβλήματα και στην τότε σχέση της με την Anne Heche, ενώ εξαιτίας των ψυχολογικών της προβλημάτων σταμάτησε και η σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε. Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν και τώρα απολαμβάνει τη ζωή της στο πλευρό της συζύγου της, Portia de Rossi.

Μπορεί να έχει κερδίσει Όσκαρ, τίτλους ομορφιάς, όμως η Halle Berry μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας έκανε όταν και ο δεύτερος γάμος της κατέληξε σε διαζύγιο. Η ίδια περιέγραψε αυτή την εμπειρία της, λέγοντας ότι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της στο γκαράζ του σπιτιού της με αναμμένη τη μηχανή και είχε αποφασίσει να πεθάνει. Όμως εμφανίστηκε μπροστά της το πρόσωπο της μητέρας της που είχε κάνει τόσες θυσίες για να τη μεγαλώσει και τελικά δεν προχώρησε με την απόφασή της.

Ο Jim Carrey πάλι μπορεί να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να γελούν, ο ίδιος όμως στην προσωπική του ζωή είναι ένας εξαιρετικά μελαγχολικός άνθρωπος. Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι η κατάθλιψη που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ήταν και ένας από τους λόγους για το χωρισμό του από τη Jenny McCarthy.
Και η Lady Gaga έχει αποκαλύψει ότι έχει παλέψει σκληρά με την κατάθλιψη. Όπως δήλωσε αισθάνεται τεράστια μελαγχολία και μοναξιά που βρίσκεται συνέχεια σε περιοδεία και αισθάνεται πολύ άσχημα γιατί έχει πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είναι χαρούμενη.


Σε ψυχο��όγο και με ειδική φαρμακευτική αγωγή ζούσε για πολλά χρόνια και η Sheryl Crow. Η ίδια πλέον έχει σταματήσει τα χάπια και αντιστέκεται στην κατάθλιψη, κάνοντας γυμναστική και διαλογισμό.

Το 1970 ο Billy Joel έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, πίνοντας γιαλιστικό επίπλων. Μάλιστα είχε αφήσει και σημείωμα που μετέπειτα έγινε η μεγάλη επιτυχία «Tomorrow is Today». Τώρα που έχει αφήσει πίσω του την κατάθλιψη, γελάει με το παρελθόν του και λέει ότι πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Μία ακόμα ηθοποιός που πολέμησε με την ασθένεια ήταν και η Ashley Judd που για να παίξει μια γυναίκα που αντιμετωπίζει την κατάθλιψη χρειάστηκε να στείλει το σενάριο στους γιατρούς της για να της δώσουν το ok.

Ποιος δε θυμάται την απόπειρα αυτοκτονίας του Owen Wilson αμέσως μετά το χωρισμό του από την Kate Hudson. Πολλοί εξεπλάγην τότε, οι στενοί του φίλοι όμως είπαν ότι ο Owen εδώ και καιρό πάλευε με τους δαίμονές του.

Κανείς δεν πρόκειται να μάθει την αλήθεια όσον αφορά στον αιφνίδιο θάνατο του Heath Ledger. Όμως ήταν κοινό μυστικό στο Hollywood ότι ο ηθοποιός πάλευε καιρό με την κατάθλιψη, ενώ όπως είχε και ο ίδιος παραδεχθεί υπέφερε από αϋπνίες.

Την βοήθεια ειδικών ψυχολόγων ζήτησε και η Catherine Zeta Jones για να αντιμετωπίσει τη βαριά κατάθλιψη που προκλήθηκε από το γεγονός ότι πάσχει από Διπολισμό Δεύτερου Βαθμού. Η ηθοποιός συνεχίζει ακόμα να ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Αντιμέτωπες με την επιλόχεια κατάθλιψη βρέθηκαν αμέσως μετά από τη γέννηση των παιδιών τους τόσο η Gwyneth Paltrow, όσο και η Brooke Shields, ενώ σοβαρό πρόβλημα είχε και η Winona Ryder.

Η ηθοποιός μετά από το χωρισμός της από τον Johnny Depp άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, να παθαίνει κρίσεις πανικού και τελικά να βυθίζεται στην κατάθλιψη. Η Winona τελικά ζήτησε ιατρική βοήθεια, αφού αποκοιμήθηκε με ένα τσιγάρο αναμμένο και παραλίγο να καεί ζωντανή.