Τα κινηματογραφικά στούντιο τα πιάνει μια τσιγγουνιά όταν έρθει η ώρα για να πληρώσουν νέους, πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς. Όταν όμως η ταινία που κάνουν έχει επιτυχία και ακολουθεί και δεύτερο, ακόμα και τρίτο μέρος, τότε πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και να τα σκάσουν γερά.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε φέτος στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες γυναίκες ηθοποιούς την πρώτη θέση καταλαμβάνει η νεαρή Kristen Stewart, εκθρονίζοντα�� ακόμα και την Angelina Jolie.

Η Bella του «Twilight» κατάφερε να κερδίσει μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ηθοποιό. Σύμφωνα με το περιοδικό τα έσοδά της από τον Μάιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 άγγιξαν τα 34,5 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προήλθε από το sequel «Twilight», όμως έβγαλε και αρκετά χρήματα από τη νέα της ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός».

Στη δεύτερη θέση του Forbes βρίσκεται η Cameron Diaz με έσοδα που αγγίζουν τα 34 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από την ταινία της «Bad Teacher» και φυσικά η Cameron είναι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Η πρώτη τριάδα κλείνει με τη Sandra Bullock που μπορεί η τελευταία της ταινία, «Extremely Loud & Incredibly Close»να μην ήταν μεγάλη επιτυχία, όμως εκείνη παραμένει μια από τις πιο περιζήτητες πρωταγωνίστριες του Hollywood. Τα έσοδά της για το χρονικό διάστημα Μάιος 2011 – Μάιος 2012 άγγιξαν τα 25 εκατ. ευρώ.

Και στην τέταρτη θέση συναντάμε την Angelina Jolie. Με 20 εκατομμύρια δολάρια έσοδα, η Angie αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν δεν πρωταγωνιστεί σε μια μεγάλη παραγωγή του Hollywood, πουλάει τρελά. Κερδίζει υπέρογκα ποσά από διαφημιστικές καμπάνιες, όπως η Louis Vuitton. Έχει επίσης κάνει άπειρα πρωτοσέλιδα και έχει δώσει κι άλλες τόσες συνεντεύξεις.

Με έσοδα, ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων ακολουθεί η Charlize Theron. Όπως λένε οι ειδικοί στο Hollywood η βραβευμένη ηθοποιός βλέπει τον τελευταίο καιρό μια… αναζωογόνηση της καριέρα της που ξεκίνησε το 2011 με την ταινία «Young Adult», που μπορεί να μην είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά έδωσε στην Charlize την ώθηση που χρειαζόταν για να μπει και πάλι στα πράγματα. Ακολούθησε η ταινία «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» που της απέφερε πολλά χρήματα, ενώ εξακολουθεί να είναι το πρόσωπο της Dior.

Η Julia Roberts βρίσκεται στην έκτη θέση με έσοδα 16 εκατομμύριων δολαρίων, ενώ ακολουθεί η Sarah Jessica Parker με 15 εκατομμύρια δολάρια.

Στη λίστα του Forbes βρίσκεται επίσης η φετινή νικήτρια του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Meryl Streep που μέσα σε ένα χρόνο έβγαλε 12 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και η Kristen Wiig που κέρδισε το ίδιο ακριβώς ποσό και είναι η έκπληξη στη φετινή λίστα.

Τέλος, τη δεκάδα με τις πλουσιότερες γυναίκες ηθοποιούς του Hollywood συμπληρώνει η Jennifer Aniston που έβγαλε 11 εκατομμύρια δολάρια. Η Jen έβγαλε αρκετά χρήματα από την ταινία της «Just Go With It», άλλα έκανε μεγαλύτερη αίσθηση ως σεξουαλικά αχόρταγη οδοντίατρος στην ταινία «Horrible Bosses». Απασχόλησε τον τύπο με τα προσωπικά της και έκανε κι αυτή κάποιες διαφημισούλες που απέδωσαν στο προσωπικό της ταμείο.