«Σοφά» υποστήριξε ότι ψήφισε ο ελληνικός λαός ο Γ. Μπέζος, αφού όπως τόνισε δεν έδωσε την πλειοψηφία σε κανέναν, υποχρεώνοντάς τους να σχηματίσουν μια πολυκομματική κυβέρνηση και έδωσε εντολή και για μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο ίδιος ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, όμως σε μη εκλόγιμη θέση, με τον ηθοποιό να τονίζει ότι δεν διεκδικεί θεσμική θέση. Αργότερα βέβαια δεν αποκλείει να έχει μια πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Όσο για τους συναδέλφους του που έβαλαν υποψηφιότητα και εξελέγησαν είπε:

«Το ότι είναι ηθοποιοί δε σημαίνει ότι θα τους στερήσει κανείς το δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα. Οι συγκεκριμένοι που εξελέγησαν είναι άνθρωποι που δεν είναι στο περιθώριο. Είναι άνθρωποι ενεργοί στο χώρο τους, επομένως δεν μπορεί να τους πει κανείς ότι βρήκαν άλλη δουλειά τώρα. Δουλεύουν, είναι στο παιχνίδι και αποφάσισαν αν εκτεθούν περισσότερο και στα κοινά. Είναι πολύ θεμιτό και κατά τη γνώμη μου πολύ καλό».

Ο γνωστός ηθοποιός τόνισε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι θα πρέπει να… «ξεσκαλώσουμε από ιδεολογήματα», ενώ είπ�� ότι καμιά φορά θα πρέπει να αναθεωρούμε και τις θέσεις μας.

Ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε επίσης και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής:

«Η Χρυσή Αυγή είναι κοινωνικό φαινόμενο. Η Χρυσή Αυγή πέρα από την ιδεολογική της θέση, προτάσσει μία συμπεριφορά η οποία είναι πολύ δυναμική. Η οποία εκφράζεται και με ακρότητες. Φαίνεται ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τους αρέσει αυτό. Το χαστούκι μέτρησε θετικά. Αυτό βλέπουμε, αλλιώς θα υπήρχε μια απώλεια. Το χαστούκι δε σημαίνει ότι κάποιος χτύπησε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει ότι χτυπάω κάτι κατεστημένο, το οποίο τόσο καιρό με ενοχλεί. Θα μου πείτε ότι αυτή είναι μια μετάφραση απλοϊκή. Αυτό όμως πιάνει καρπό. Η δύναμή της δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Ελέγχεται όμως κι αυτό. Θα μπουν στη Βουλή και θα ελε��χθούν με το λόγο τους, με τη στάση τους και θα κριθούν. Δε θα πρέπει να μας τρομάζουν αυτά».