Αναρωτιέσαι τι κοινό έχει η νικήτρια της φετινής Eurovision, Loreen, με δύο νικητές του παρελθόντος, τον Alexander Rybak και την δική μας Έλενα Παπαρίζου; Η απάντηση είναι… τα 12άρια!

Η εκπρόσωπος της Σουηδίας με το «Euphoria» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από 18 ��ώρες, ρίχνοντας από τον «θρόνο» τον Alexander Rybak, που είχε συγκεντρώσει 16 12άρια το 2009, ενώ στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Έλενα Παπαρίζου που με το «My Number One» πήρε 10 12άρια το 2005.

Εκτός από αυτό το ρεκόρ, όμως, η Loreen με τους 372 πόντους που συγκέντρωσε​ έχει πλέον την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία της Eurovision!
Την πρωτιά κατέχει ο Alexander Rybak, που κέρδισε τον διαγωνισμό με 387 πόντους, ενώ τρίτοι έρχονται οι Lordi, οι οποίοι στην Eurovision της Αθήνας πήραν 292 πόντους.

Στην Eurovision του Μπακού σημειώθηκαν ακόμα δύο ρεκόρ: ο Γερμανός συνθέτης Ralph Siegel μετρά 20 συμμετοχές στον διαγωνισμό, με τελευταία το φετινό τραγούδι του Σαν Μαρίνο, «The Social Network Song», ενώ η Νορβηγία κατέχει πλέον τις περισσότερες τελευταίες θέσεις (11 συνολικά), αφού ο Tooji με 7 βαθμούς κατατάχθηκε 26ος στον βαθμολογικό πίνακα!


Δείτε και θυμηθείτε την εμφάνιση της Loreen με το «Euphoria» στον τελικό