Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Και το Hollywood έχει τους δικούς του καλούς Σαμαρείτες. Μπορεί να είναι διάσημοι, πλούσιοι και μεγάλες φίρμες, όμως δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να δίνουν τη βοήθειά τους σε όσους έχουν ανάγκη σε σημείο πολλές φορές να σώζουν στην κυριολεξία ζωές.

Όπως η Mila Kunis για παράδειγμα που όταν είδε ξαφνικά να πιάνει κρίση έναν 50χρονο τεχνικό που έκανε επιδιορθώσεις στο σπίτι της, κάλεσε αμέσως ένα ασθενοφόρο και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ώστε να μην καταπιεί τη γλώσσα του και πεθάνει από ασφυξία.

kunis.jpg


Ένας ακόμα ήρωας του Hollywood είναι και ο Patricl Dempsey. Μπορεί ως δόκτωρ McDreamy στο Grace Anatomy να έσωσε πολλές ζωές, στην πραγματικότητα όμως έχει σώσει μόνο μία. Ήταν ένας έφηβος που μπούκαρε με το αυτοκίνητό του μέσα στον κήπο του ηθοποιού και εγκλωβίστηκε μέσα σ’ αυτό. Ο ηθοποιός πήρε ένα αλυσοπρίονο και απεγκλώβισε τον νεαρό πριν φτάσει η αστυνομία. Ευτυχώς ο μικρός δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά, πέρα από μια μικρή διάσειση.

dempsey.jpg


Και ο Dustin Hoffman όμως έχει κάνει την καλή του πράξη. Κάνοντας μια βόλτα στο Hyde Park είδε ένα άνθρωπο που έκανε τζόκινγκ να σωριάζεται στο έδαφος. Αμέσως ο ηθοποιός έτρεξε για να τον βοηθήσει, κάλεσε το ασθενοφόρο και έμεινε στο πλευρό του μέχρι που έφτασε βοήθεια. Ο 27χρονος έπαθε έμφραγμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ευτυχώς ξεπέρασε την περιπέτειά του.

hoffman.jpg


Ο πρίγκιπας Harry πάλι έγινε ήρωας όταν έτρεξε να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του στο πόλο που έπεσε από το άλογό του και έχασε τις αισθήσεις του. Ο πρίγκιπας Harry του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι που ο νεαρός βρήκε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

prince harry.jpg

Στη λίστα των ηρώων του Hollywood συγκαταλέγεται και η Zoe Saldana που έγινε μάρτυρας ενός ατυχήματος με ένα αυτοκίνητο να παρασύρει μια ηλικιωμένη κυρία και να την εγκαταλείπει στο οδόστρωμα. Η πρωταγωνίστρια του Avatar έμεινε στο πλευρό της προσπάθησε να την τραβήξει λίγο πριν την χτυπήσει το αυτοκίνητο χωρίς όμως επιτυχία και έμεινε στο πλευρό της μέχρι που ήρθε ασθενοφόρο.

saldana.jpg

Ο Johnny Depp πάλι λέγεται ότι το 2008 έκανε το κορμί του ασπίδα για να σώσει μια ομάδα κομπάρσων από ένα αυτοκίνητο που κινούνταν ανεξέλεγκτο στο πλατό της ταινίας «Public Enemies», ενώ οι φήμες θέλουν να έχει σώσει κι έναν φίλο του από έναν ληστή που τον απείλησε με σπασμένο μπουκάλι.

depp.jpg

Τέλος, ήρωας από… σπόντα έγινε και η Gwyneth Paltrow αφού «έσωσε» μια γυναίκα από το να χάσει τη ζωή της την 11η Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Η ηθοποιός καθυστέρησε την γυναίκα, αφού παραλίγο να την χτυπήσει με το αυτοκίνητό της, οπότε μέσα στην ατυχία της ήταν τυχερή.

paltrow.jpg