Με 3.000 διαμαντικά επί κεφαλής, χώρια αυτά στο μενταγιόν και ντυμένη στα λευκά, μίλησε η βασίλισσα Ελισάβετ στη Βουλή των Λόρδων για την νέα νομοθετική ατζέντα!

Με ξεχωριστή άμαξα σου ��έω έφτασε το στέμμα, το οποίο μπήκε στο κεφάλι της «γαλαζοαίματης» λίγο πριν εκείνη περπατήσει στο… μπλε χαλί, δίπλα στον σύζυγό της, για να φτάσει στον επίχρυσο θρόνο από τον οποίο εκφώνησε τον λόγο της.

Η μεγαλοπρέπεια άρχισε με το… «καλημέρα»: η Ελισάβετ ξεκίνησε από το Buckingham αφού τις απέδωσε τιμές το σύνταγμα των Ιρλανδών Φρουρών (μια φορά στις τόσες βγαίνει η έρμη), ενώ μέχρι το Κοινοβούλιο την συνόδευσαν έφιπποι.

Όσο η βασίλισσα και ο σύζυγός της ήταν στη δική τους άμαξα, το στέμμα ταξίδευε… με την δική του, πάνω σε μαξιλαράκι! Για να μην έχει «παράπονο» το κεφαλάκι της βασίλισσας, πάντως, η Ελισάβετ φορούσε μια μικρότερη σε αξία και μέγεθος κορώνα, που δεν υστερούσε σε λάμψη, παρά μόνο σε… αριθμό διαμαντιών!

Οι Λόρδοι φορούσαν τα καλά τους, δηλαδή πορφυρά ενδύματα και γκριζωπές περούκες, με το «στήσιμο» και το τελετουργικό να παραπέμπουν σε χλιάδατο σόου που αξίζει να δεις χωρίς να ακούς.

Με το ανεκτίμητης αξίας επίσημο στέμμα της Αγγλίας στο κεφάλι, η Ελισάβετ εξήγγειλε 49 μέτρα τύπου μεταρρύθμιση της Βουλής των Λόρδων και τοποθέτηση καμερών στα δικαστήρια.

Ποιός τα άκουσε αυτά;
Τα απαστράπτοντα μικρά και μεγάλα διαμάντια έκλεψαν την παράσταση – εξάλλου, μία στις τόσες βγαίνουν από τον Πύργο του Λονδίνου για… να πάρουν τον αέρα τους!