Η Τουρκία στις κάλπες

O Eρντογάν φιλοδοξεί να πετύχει νίκη από την πρώτη Κυριακή

Τουρκία ώρα μηδέν.

Οι πολίτες αποφασίζουν εάν θα πουν ντεβάμ στον Ερντογάν και θα συνεχίσουν να βαδίζουν στο πλευρό του ή ταμάμ και φτάνει πια.
56 εκατομμύρια πολίτες καλούνται να εκλέξουν όχι μόνο τον πρόεδρο της χώρας αλλά και το επόμενο κοινοβούλιο.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο Τούρκος πρόεδρος ψηφίζει στο Σκούταρι, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, Μουαρέμ Ιντζέ ρίχνει την ψήφο του στη Γιάλοβα, στη βορειοδυτική Τουρκία. Στο πλευρό του η σύζυγός του.

Στη Σμύρνη ψηφίζει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, που ούτως ή άλλως θα μείνει στην ιστορία ως ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας αφού οι εξουσίες πλέον συγκεντρώνονται γύρω από τον πανίσχυρο πρόεδρο.

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί και το στήριγμα και σύμμαχος του Ερντογάν Μπαχτσελί.

56 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Στις κάλπες και η Μεράλ Ακσενέρ, η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος με τη σκληρή ανθελληνική πολιτική.

Στις φυλακές της Αδριανούπολης, ψήφισε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος, Ντεμίρτας.

ΣΤΙΣ 17.00 ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Τα βλέματα όμως τράβηξε και ο γνωστός σεφ Νουσρέτ , ο οποίος ψήφισε με τον ίδιο τρόπο που ρίχνει το αλάτι στα φαγητά του.

Πρώτα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για τον πρόεδρο και εν συνεχεία για τους βουλευτές ο αριθμός των οποίων φτάνει τους 600 από 550 που ήταν μέχρι τώρα. Τους περισσότερους, 98, εκλέγει η Κωνσταντινούπολη.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται σε επιφυλακή. Εξονυχιστικοί είναι έλεγχοι στα αεροδρόμια αλλά και στα αυτοκίνητα υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Xαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο της απευθείας σύνδεσης του τουρκικού δικτύου Α-Χαμπέρ, στο οποίο τρεις από τις τέσσερις δημοσιογράφους είναι με μαντήλα.

Τα πανό και οι αφίσες των κομμάτων κατέβηκαν το απόγευμα του Σαββάτου βάζοντας τέλος στην προεκλογική εκστρατεία των επιτελείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top