Άλωση της Πόλης: Ο σουλτάνος έχει ΓΙΟΡΤΗ και οι Έλληνες Χριστιανοί ΘΛΙΨΗ

Το υπερθέαμα και οι προκλητικές δηλώσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση των ζοφερών εικόνων της άλωσης της Πόλης γιόρτασε ο Ερντογάν τα 564 χρόνια από την κατάκτηση της από τους Οθωμανούς. Οικειοποιούμενος την ομορφιά της Κωνσταντινούπολης ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «αυτή είναι η βιτρίνα της χώρας του».

Ο Ερντογάν γιορτάζει. Καθώς η φιγούρα του ξεπροβάλλει δίπλα σε αυτή του Μωάμεθ του Πορθητή, καμαρώνει, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR, που η Κωνσταντινούπολη πέρασε στα τουρκικά χέρια και που επιτέλους εκείνος είναι ο απόλυτος άρχοντας της χώρας. «Θα συνεχίσουμε να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τις παρακαταθήκες του Πορθητή και να διεκδικούμε αυτές της άλωσης», λέει.

«Εύχομαι καλή 564η επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης που γιορτάζουμε αύριο. Τιμώ τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή και του ευλογημένου στρατού του», είπε χαρακτηριστικά. 

Μια ειδική πλατφόρμα στήθηκε στον Κεράτιο κόλπο. Από τις πρώτες θέσεις ο τούρκος πρόεδρος και η σύζυγος του Εμινέ παρακολούθησαν την αναπαράσταση της άλωσης. Εικόνες ζοφερές για τη χριστιανοσύνη σε όλο τον κόσμο. To  Βυζάντιο πολιορκείται. Στο τέλος προδομένο από εχθρούς και φίλους καταρρέει.  Το σπαθί του Μωάμεθ και οι γενίτσαροι του θερίζουν τους Βυζαντινούς και η σημαία του οθωμανικού κράτους υψώνεται στα τείχη της Πόλης.

Στο υπερθέαμα της άλωσης παρουσιάζεται με χρονική σειρά η πολιορκία ο βομβαρδισμός των τειχών, ακόμα απεικονίζεται και η αλυσίδα που κλείνει τον Κεράτιο κόλπο.

Στο πλευρό του Ερντογάν και ο έμπιστος του, πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Μαζί απόλαυσαν το φαντασμαγορικό θέαμα των πυροτεχνημάτων στον Κεράτιο.

«Η κάθε πόλη ασφαλώς έχει τις δικές της αξιοσημείωτες πλευρές, αλλά να είστε βέβαιοι πως ως σύνολο δεν έχω δει ακόμη πιο ωραία πόλη από την Κωνσταντινούπολη» λέει ο Ερντογάν, προκαλώντας την θλίψη των Ελλήνων Χριστιανών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top