Συνέλαβαν 14 μέλη του ΙSIS στην Τουρκία

Ετοίμαζαν επίθεση την ημέρα των εκλογών, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Συνέλαβαν 14 μέλη του ΙSIS στην Τουρκία

Στη σύλληψη 14 ατόμων, που φέρονται να είναι μέλη  του Ισλαμικού Κρατούς, προχώρησε σήμερα η τουρκική αστυνομία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για υποψίες,  ότι οι συλληφθέντες προετοίμαζαν επίθεση κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.   

Οι δεκατέσσερις, οι οποίοι είναι όλοι ξένοι υπήκοοι, συνελήφθησαν σε μια σειρά από αστυνομικές εφόδους που έγιναν στους χώρους διαμονής τους στην τουρκική πρωτεύουσα, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει τι είδους επίθεση σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν. 

Τα πρώτα χρόνια της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, η Τουρκία αποτελούσε το κύριο σημείο διέλευσης προς την Συρία ξένων, κυρίως δυτικών, που ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστικών οργανώσεων εκεί.

Η Άγκυρα, η οποία κατηγορείτο για καιρό ότι έκλεινε τα μάτια στη διέλευση αυτή, έκλεισε την μεθόριό της με τη Συρία έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν στο έδαφός της και πολλαπλασίασε τις συλλήψεις και τις απελάσεις ξένων φερόμενων τζιχαντιστών, και εντάχθηκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top