Έκρηξη του ηφαιστείου «Φουέγκο» στη Γουατεμάλα - 62 νεκροί

Τεράστιες ποσότητες λάβας κάλυψαν χωριό κοντά στο ηφαίστειο

Πρώτη δημοσίευση 08:06

 

Στους 62 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων της χώρας.

Από την καταστροφή αυτή έχουν επηρεαστεί περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας έφθασαν σε μεγάλο ύψος. Ένα ποτάμι λάβας έπληξε το χωριό Ελ Ροδέο, με τις αρχές της χώρας να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες, αλλά και για ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί.

Από την έκρηξη προκλήθηκε διακοπή στη λειτουργία του αεροδρομίου, με τον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης να κλείνει λόγω της ηφαιστειακής τέφρας, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα αεροσκάφη και οι επιβάτες.

Το ηφαίστειο απέχει περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλα και βρίσκεται κοντά στην Αντίγουα, που είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστή για τις φυτείες καφέ που υπάρχουν εκεί.

Έτσι, εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι στο τουριστικό θέρετρο La Reunion απομακρύνθηκαν από το σημείο, την ώρα που μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής τέφρας υψώθηκε πάνω από το γήπεδο του γκολφ.

Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Τεράστια νέφη ηφαιστειακής τέφρας είναι ορατά από πολλές περιοχές της χώρας και ποσότητες στάχτης έπεσαν σε τέσσερις επαρχίες, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ακολουθούν τις οδηγίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top