Σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Ιταλία – Δύο νεκροί

Σε κρίσιμη κατάσταση μία τραυματίας

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη βόρεια Ιταλία κοντά στο Τορίνο.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, τρένο συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε διάβαση λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα τρία από τα βαγόνια της να εκτροχιαστούν.

«Στις 23:20 (τοπική ώρα - 00:20 ώρα Ελλάδας) ο περιφερειακός συρμός Τορίνου - Ιβρέας συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο παραβίασε τις μπάρες ισόπεδης διάβασης που βρίσκονταν σε λειτουργία και ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του τρένου έχασε τη ζωή του και πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, της RFI.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο θύμα ήταν ένας επιβάτης της αμαξοστοιχίας, ο οποίος διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τορίνο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Μία ακόμα επιβάτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς υπέστη κρανιακή κάκωση, αν και είχε τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa ένα φορτηγάκι που προπορευόταν πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα από τη διάβαση, αλλά όταν οι μπάρες άρχισαν να κατεβαίνουν ο οδηγός της νταλίκας, που απείχε περίπου δέκα μέτρα από το προπορευόμενο φορτηγό δεν κατάφερε να φρενάρει έγκαιρα και το όχημα κόλλησε στις ράγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top