Σουηδία: Μοιράζουν εγχειρίδιο επιβίωσης σε περίπτωση πολέμου

Το φυλλάδιο με τίτλο «Εάν έρθει κρίση ή πόλεμος» παρέχεται ώστε να είναι η χώρα «καλύτερα προετοιμασμένη»

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Σουηδία, διανέμοντας 20σέλιδα ενημερωτικά φυλλάδια για το τι πρέπει να κάνουν περίπου 4,8 εκατομμύρια νοικοκυριά, σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου.

Το φυλλάδιο με τίτλο «Εάν έρθει κρίση ή πόλεμος» παρέχεται ώστε να είναι η χώρα «καλύτερα προετοιμασμένη», σε περίπτωση που οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν από ατυχήματα, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, κυβερνο-επιθέσεις ή «στη χειρότερη περίπτωση σε κατάσταση πολέμου.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο, ο πληθυσμός της Σουηδίας, ο οποίος ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια, έχει καθήκον να ενεργήσει μόνος του εάν απειλείται η χώρα.

«Εάν η Σουηδία δεχτεί επίθεσε από άλλη χώρα, εμείς δε θα εγκαταλείψουμε ποτέ» λέει το το φυλλάδιο που θα διανεμηθεί κατά την εβδομάδα προετοιμασίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που είναι από τις 28 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου.

Το φυλλάδιο περιέχει πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιέχει ένα κιβώτιο έκτακτης ανάγκης όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ζυμαρικά και αποξηραμένα φρούτα. Ακόμη, παροτρύνει τους πολίτες να κρατούν μετρητά εάν τα ATM δε λειτουργούν καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top