Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο επιδιώκει την επανεκλογή του - Μποϊκοτάρει τις εκλογές η αντιπολίτευση

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές για 12 ώρες

Την επανεκλογή του επιδιώκει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη χώρα.

Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τη διαδικασία.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 06.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) με την ψήφο του απερχόμενου προέδρου. Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές για 12 ώρες, εκτός αν η εκλογική επιτροπή αποφασίσει την παράταση της ψηφοφορίας στην περίπτωση που σχηματιστούν ουρές αναμονής την ώρα που κλείνουν οι κάλπες.

Όπως σημειώνει το Reuters, πιθανή νίκη του Μαδούρο θα πυροδοτήσει νέες πετρελαϊκές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και θα διογκώσει το κύμα κριτικής που δέχεται ο πρόεδρος από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Λατινική Αμερική.

Κύριος αντίπαλος είναι ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Λάρα, Χένρι Φάλκον.

Ο Χένρι Φάλκον προσβλέπει σε μια μάλλον απίθανη ανατροπή επικαλούμενος μερικά ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αλλά κυρίως, την οργή των 30 εκατομμυρίων κατοίκων της Βενεζουέλας για την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας.


Οι περισσότεροι εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι ο Φάλκον έχει ελάχιστες πιθανότητες νίκης, δεδομένης της αποχής, τη διάσπαση της αντιπολίτευσης και το μποϋκοτάζ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top