Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Κούβα – 110 οι νεκροί

Διήμερο πένθος κηρύχθηκε στη χώρα

Προς τα πάνω αναθεώρησαν οι κουβανικές αρχές τον αριθμό των νεκρών της πολύνεκρης τραγωδίας με τη συντριβή του αεροσκάφους στην Αβάνα, ανακοινώνοντας ότι 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν ότι οι 99 από τους νεκρούς είναι Κουβανοί και οι τρεις υπόλοιποι ήταν ξένοι, ένα ζευγάρι Αργεντινών κι ένας Μεξικανός. Δύο από τα θύματα ήταν Σαχράουι, που διέμεναν μόνιμα στην Κούβα.

Νεκρά είναι επίσης τα έξι μέλη του πληρώματος, οι δύο χειριστές, ο μηχανικός και οι τρεις αεροσυνοδοί του πεπαλαιωμένου Boeing 737-200 που τέθηκε σε υπηρεσία πριν από 40 χρόνια– όλοι υπήκοοι Μεξικού, καθώς η Cubana de Aviación, ο κουβανικός εθνικός αερομεταφορέας, το ενοικίαζε από τη μικρή μεξικανική εταιρεία Damojh.

Οι τρεις γυναίκες που επέζησαν, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Αβάνας.

Στην Κούβα οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, μετά από το διήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Βρέθηκε το μαύρο κουτί

Την ίδια ώρα οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, ενώ εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί σε καλή κατάσταση κι έτσι οι αρχές ελπίζουν ότι θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Οι έρευνες για το δεύτερο, τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης συνεχίζεται. Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει άμεσα μια ομάδα ερευνητών στην Κούβα.

Το χειρότερο δυστύχημα μετά από το 1989

Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει συμβεί στην Κούβα από το 1989, όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος σοβιετικής κατασκευής συνετρίβη κοντά στην Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 126 επιβαίνοντες κι άλλοι 14 στο έδαφος.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν πέντε παιδιά, ανέφεραν οι αρχές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top