Συγκλονίζει ο πατέρας του μακελάρη του Τέξας: «Μακάρι να σκότωνε εμένα»

«Έχω κι εγώ κηδεία στο σπίτι μου, αγωνίζομαι να μην τον εκτελέσουν»

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η οικογένεια του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος την Παρασκευή άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του στη Santa Fe του Τέξαν και σκότωσε δέκα ανθρώπους, οχτώ συμμαθητές του και δύο καθηγήτριες. Ο πατέρας του, Αντώνης, με δάκρυα στα μάτια ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε το σπιτικό του.

«Έχω κηδεία εγώ τώρα, δεν έχω χαρά. Αισθάνομαι τον πόνο των άλλων, τον ίδιο πόνο έχω κι εγώ. Συγγνώμη», είπε κλαίγοντας με λυγμούς στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πώς ο γιος του έφτασε στο σημείο να αρπάξει δύο από τα όπλα που ο ίδιος κατείχε νόμιμα και να στρέψει εναντίον αθώων ανθρώπων.

Όπως είπε ο 17χρονος Δημήτρης ήταν ένα ήσυχο παιδί που δεν του άρεσαν οι καυγάδες. Του άρεσε ο αθλητισμός, δεν έπινε και δεν είχε δείξει ποτέ βίαιη συμπεριφορά.

Περιέγραψε μάλιστα την τελευταία συνομιλία που είχε με τον γιο του, λίγο πριν πάει στο σχολείο του.

«Το προηγούμενο βράδυ μαγείρεψα, καθίσαμε μαζί, φάγαμε και παίζαμε. Το πρωί σηκώθηκε και του είπα “θα πας τόσο γρήγορα σήμερα στο σχολείο;” “Σ’ αγαπάω μπαμπά, σ’ αγαπάω, φεύγω θα τα πούμε το απόγευμα”, αυτό μου είπε κι έφυγε», είπε.

Τι έγινε και πώς έφτασε ο γιος του να σκοτώσει 10 ανθρώπους είναι κάτι που και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει. Υποψιάζεται όμως ότι πιθανόν να είχε συμβεί κάτι τον τελευταίο καιρό στο σχολείο του που να τον είχε πιέσει.

«Το έχω χάσει το παιδί μου. Το μόνο που προσπαθώ τώρα είναι να μην τον εκτελέσουν. Ο γιος μου για μένα δεν είναι εγκληματίας είναι θύμα. Είπα στους αστυνομικούς “αφήστε με να πάω μέσα”, να μην πάθει τίποτα άλλος κόσμος. Να σκότωνε εμένα δεν με πείραζε», είπε συγκλονισμένος ο Αντώνης Παγουρτζής.

Εξέφρασε τέλος και το παράπονό του για όσα ακούγονται στην Ελλάδα για τον ίδιο και το παιδί του.

«Με παίρνουν από την Ελλάδα τηλέφωνο και μου λένε για τα ματωμένα όπλα του πατέρα και τον εγκληματία. Δεν το δέχομαι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, στην πατρίδα μου που αγάπησα εγώ κι ο Δημήτρης τόσο πολύ», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής με καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας, μπήκε στο σχολείο του, φορώντας μια μαύρη καπαρντίνα, έβγαλε μια καραμπίνα κι ένα αυτόματο όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας δέκα ανθρώπους.

Η αστυνομία του Τέξας εντόπισε στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram φωτογραφίες με όπλα, όπως επίσης κι ένα μαύρο t-shirt που έγραφε «γεννημένος για να σκοτώνει». Επίσης το σχολείο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας είπε ότι ο 17χρονος σχεδίαζε να αυτοκτονήσει, αλλά δε βρήκε το θάρρος να το κάνει.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν μάλιστα ότι ο νεαρός κατέθεσε στην αστυνομία πως δεν πυροβολούσε άτομα που συμπαθούσε, ώστε να μείνουν ζωντανά και να πουν την ιστορία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top