Η απάντηση του Iglesias για την πολυτελή βίλα: «Την αγόρασα, γιατί κάλυπτε τα στάνταρ μου»

Προκαλούν και πάλι με τις δικαιολογίες τους στο Facebook

Με μια ανάρτηση στο Facebook το ζεύγος Ιγκλέσιας – Μοντέρο προσπάθησε να κατευνάσει τα τεταμένα πνεύματα στην Ισπανία μετά από την αποκάλυψη της αγοράς ενός σαλέ 540.000 ευρώ.

Ο ηγέτης των Podemos και η σύντροφός του αγόρασαν την πολυτελέστατη βίλα για να στεγάσουν την οικογένειά τους μετά τη γέννηση των δίδυμων αγοριών τους μετά το καλοκαίρι.

«Η κατοικία των 250 τ.μ. στο Γαλαπαγάρ, έξω από τη Μαδρίτη, κτισμένη σε οικόπεδο, 2.000 τ.μ. με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ, που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ για 30 χρόνια, την οποία μπορούμε να εξυπηρετήσουμε από τα εισοδήματά μας, ακόμα και μετά από την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούμε στο κόμμα από τη βουλευτική μας αποζημίωση», αναφέρουν στην ανάρτησή τους.

Η είδηση της αγοράς της βίλας προκάλεσε σάλο στην Ισπανία, δεδομένου ότι ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια και οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους Ιγκλέσιας – Μοντέρο φαντάζουν προκλητικοί.

Αρκετοί χρήστες του Twitter μάλιστα ανάρτησαν δηλώσεις που είχε κάνει ο Ιγκλέσιας το 2012 με τις οποίες ασκούσε τότε κριτική στην αγορά πολυτελούς κατοικίας από υπουργό, αλλά και στην κριτική που ασκούσε πριν από τις εκλογές του 2015 για τους «πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο».

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση να αγοράσει αυτήν την κατοικία για να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα της προσωπικής του ζωής και για να μεγαλώσει τα παιδιά του στην εξοχή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως λένε ο Ιγκλέσιας και η Μοντέρο εδώ και καιρό αναζητούσαν μια κατοικία στην εξοχή που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για την οικογένειά τους.

«Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για τη ζωή και την οικογένειά μας, όμως έχουμε ακόμη την εντύπωση πως με εμάς συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα δημόσια πρόσωπα. Έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες από το σπίτι μας, ακόμη και των δωματίων μας με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών. Μας ακολουθούν παπαράτσι όποτε πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, στον συμβολαιογράφο, ή όταν βγάζουμε βόλτα τα τρία σκυλιά μας και μετά πωλούν τις φωτογραφίες στο πρακτορείο Εδουάρδο Ίνδα. Δεν ευχόμαστε να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλο πολιτικό ηγέτη, ούτε σε άλλο δημόσιο πρόσωπο», σημειώνουν.

Καταλήγουν δε λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να εκπληρώσουν το όνειρο της ζωής τους, διευκρινίζοντας ότι 48 ώρες μετά την υπογραφή του στεγαστικού στις 9 Μαΐου μετέβαλαν τις δηλώσεις για τα εισοδήματά τους στο ειδικό πρόγραμμα της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη μεταβολή και να είναι σύμφωνοι με τις απαιτήσεις για διαφάνεια.

Ο επικεφαλής των Podemos και η σύντροφός του τόνισαν ακόμα ότι το δάνειο για το σπίτι τους είναι εξ ημισείας και ο καθένας θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 800 ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια.

Για την αγορά του σπιτιού των ονείρων τους μάλιστα χρησιμοποίησαν μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις, ενώ η Μοντέρο πήρε και ένα μικρό δάνειο από τον πατέρα της.

Όσον αφορά στα εισοδήματά τους, υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εκτός από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της αφήνει στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, και εισπράττει τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top