Καλά νέα για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Θα οδηγούν αυτοκίνητα από τις 24 Ιουνίου

Καλά νέα για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες θα είναι σε θέση να οδηγούν αυτοκίνητα από τις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στρατηγού Μοχάμεντ αλ Μπασάμι, διευθυντής της Υπηρεσίας Κυκλοφορίας, «Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι γυναίκες να ξεκινήσουν να οδηγούν».

Το βασιλικό διάταγμα  θα τεθεί σε εφαρμογή στις 24 Ιουνίου. Οι γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών θα δίνουν εξετάσεις για να λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, σύμφωνα με  τον στρατηγό Μπασαμί.

Η Σαουδική Αραβία ήταν η μόνη  χώρα που δεν επέτρεπε στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα. Τώρα έχει ξεκινήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του συντηρητικού, μουσουλμανικού βασιλείου.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, οι γυναίκες μπορούν πια να έχουν δικές τους επιχειρήσεις και να παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου ή και συναυλίες. Οι κινηματογραφικές αίθουσες άνοιξαν ξανά στη χώρα έπειτα από 35 χρόνια.

Όμως οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας παραμένουν δεσμευμένες σε ένα σύστημα ανδρικής κηδεμονίας. Χρειάζονται τη σύμφωνη γνώμη ενός άνδρα από την οικογένειά τους για να μπορέσουν να ταξιδέψουν, να σπουδάσουν ή να ασκήσουν κάποια επαγγέλματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top