Απειλεί Τούρκος Υπουργός να ανοίξει τις πύλες με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες!

Παραδοχή Βίτσα στη Βουλή ότι υπάρχει αύξηση ροών μεταναστών και ότι έρχονται «δύσκολες στιγμές» - Πρώτη δημοσίευση 17.27

Σε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας να ανοίξει η χώρα του την «κάνουλα» των ροών στο προσφυγικό – μεταναστευτικό προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σοϊλού!   

«Mας έχετε ανάγκη. Αν θέλετε να ανοίξουμε τις πύλες πάνω από την Ελλάδα. Κάποτε περνούσαν μέσω της Ελλάδος 8. 500 πρόσφυγες απο τη Συρία, αδέλφια μας. Σήμερα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 61. Μέσος όρος 61 την ημέρα και είναι υπό έλεγχο. Εμείς σας φερόμαστε με καλοσύνη. Να αντιληφθείτε την καλοσύνη με την οποία σας φερόμαστε» δήλωσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.  

ΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΡΟΩΝ – ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ   

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραδέχθηκε ότι υπάρχει αύξηση στη ροή προσφύγων και ότι  οι  νέες αφίξεις τον Απρίλιο έφθασαν τις 6.632. οι περισσότερες στον Έβρο και ακολούθως στα νησιά. «Υπάρχει αύξηση ροών, έχουμε πλήρη επίγνωση, το Υπουργείο θα περάσει δύσκολες στιγμές την περίοδο που έρχεται» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Ο   υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα (όπου συγκεντρώνονται μετανάστες έξω από το λιμάνι με στόχο να ταξιδέψουν παράνομα για την Ιταλία  και όπου πρόσφατα σκοτώθηκε νεαρός αλλοδαπός σε συμπλοκές μεταξύ τους) ότι «η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει». Όπως πρόσθεσε έγινε συζήτηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  για γεωγραφικό διαχωρισμό των μεταναστών ανά χώρα προέλευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top