Παραιτήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για κακοποίηση

Με φώναζε «μελαμψή σκλάβα»

Παραιτήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης

Ένα ακόμα σεξουαλικό σκάνδαλο ξέσπασε στις ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, μετά από καταγγελίες τεσσάρων «πρώην» συντρόφων του για κακοποίηση, σωματική και ψυχολογική βία.

«Τις τελευταίες ώρες έγιναν σοβαρές καταγγελίες εναντίον μου, τις οποίες αμφισβητώ έντονα. Μολονότι οι καταγγελίες αυτές δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις υποθέσεις της υπηρεσίας μου θα με εμποδίσουν ουσιαστικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου παραιτούμαι από τη θέση μου μόλις λήξει η εργάσιμη ημέρα της 8ης Μαϊου 2018», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Σνάιντερμαν.

Ο πρώην πλέον Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό New Yorker.

Σε αυτό τέσσερις γυναίκες που είχαν στο παρελθόν σχέση μαζί του περιγράφουν με όλες τις λεπτομέρειες τον εφιάλτη που έζησαν στο πλευρό του όσο διάστημα διατηρούσαν σχέση μαζί του.

Μία από αυτές η ακτιβίστρια Τάνια Σελβαράτναμ, με σπουδές στο Χάρβαρντ, η οποία είχε δεσμό με τον Σνάιντερμαν από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι το φθινόπωρο του 2017.

(H  Τάνια Σελβαράτναμ)

Όπως είπε, ο γενικός εισαγγελέας την αποκαλούσε «μελαμψή σκλάβα» του, επειδή είχε καταγωγή από τη Σρι Λάνκα και την χτύπαγε στο κρεβάτι μέχρι να τον αποκαλέσει «αφέντη».

«Η σχέση μας ξεκίνησε σαν παραμύθι και κατέληξε εφιάλτης. Ήθελε να τον φωνάζω "αφέντη" και μερικές φορές δεν σταματούσε να με χτυπά μέχρι να το κάνω. Εκείνος με αποκαλούσε "μελαμψή σκλάβα" του και απαιτούσε να επαναλαμβάνω ότι του άνηκα. Τα χαστούκια ξεκίνησαν όταν αρχίσαμε να ερχόμαστε πιο κοντά. Στην αρχή με δοκίμαζε. Μετά τα χτυπήματα έγιναν δυνατότερα. Δεν ήταν συναινετικό. Δεν ήταν σεξουαλικό παιχνίδι ρόλων. Ήταν κακοποίηση, μια συμπεριφορά που σε υποτιμούσε και σε απειλούσε», δήλωσε στο New Yorker η Σελβαράτναμ προσθέτοντας ότι την πίεζε ασφυκτικά για να κάνουν τρίο.

Όπως λέει μαζί με τη βία, ήρθε και η επιθυμία του Σνάιντερμαν για σεξουαλικούς πειραματισμούς.

«Είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα να κάνουμε τρίο και με είχε απειλήσει ότι, αν δεν του έβρισκα μια υποψήφια, θα με χτυπούσε ακόμα πιο άσχημα. Εγώ αρνιόμουν  επίμονα, με αποτέλεσμα η κακοποίηση να κλιμακωθεί. Εκτός από τα χτυπήματα, άρχισε να με φτύνει στο πρόσωπο και να με στραγγαλίζει, κατά τις ερωτικές μας επαφές. Σχεδόν ποτέ δεν κάναμε σεξ χωρίς να με χτυπά», κατήγγειλε.

Σαν να μην έφτανε αυτό την ανάγκαζε συνεχώς να πίνει, παραγγέλνοντάς της ουίσκι και απειλώντας την ότι θα την έδερνε αν δεν άδειαζε το ποτήρι της.

Τελικά η Σελβαράτναμ τον εγκατέλειψε με τη βοήθεια μιας φίλης της.

Μια ακόμα γυναίκα που αποκάλυψε τις αρρωστημένες εμμονές του πρώην γενικού εισαγγελέα είναι και η Μισέλ Μάνινγκ Μπάρις, η οποία είχε σχέση με τον 63χρονο Σνάιντερμαν από το 2013 – 2015.

(H Μισέλ Μάνινγκ Μπάρις)

Η κακοποίηση την οποία υπέστη μοιάζει πολύ με αυτή της Σελβαράτναμ, καθώς όπως είπε η ίδια η ψυχολογική βία, η απειλές και η κακοποίηση ήταν καθημερινότητα για το διάστημα που ήταν μαζί.

Και οι τέσσερις πρώην του Σνάιντερμαν είπαν στο περιοδικό ότι τουλάχιστον μια φορά πήγαν σε γιατρό μετά από την κακοποίηση που είχαν δεχθεί, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών αυτών.

«Στο πλαίσιο της ιδιωτικότητας των προσωπικών μου σχέσεων, έχω επιδοθεί σε παιχνίδια ρόλων και άλλου είδους συναινετικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν. Δεν έχω εξαναγκάσει ποτέ κάποια γυναίκα σε μη συναινετικό σεξ. Πρόκειται για ένα όριο που δεν θα ξεπερνούσα ποτέ», δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top