Απίστευτες εικόνες στη Χαβάη – To ηφαίστειο Κιλαουέα σπέρνει την καταστροφή

Απειλή για τους κατοίκους τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα

Τον πανικό και την καταστροφή σπέρνει στο πέρασμά του το ηφαίστειο Κιλαουέα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια στη Χαβάη.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν καταστραφεί και δεκάδες άλλα βρίσκονται υπό άμεση απειλή, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του νησιωτικού συμπλέγματος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

 

Οι εντολές εκκένωσης παραμένουν σε ισχύ για εκατοντάδες κατοίκους στο Λεϊλάνι Εστέιτς και το Λανιπούνα Γκάρντενς στο ανατολικό τμήμα, καθώς απειλούνται από τα ποτάμια λάβας που εκλύονται από το ηφαίστειο και τα τοξικά αέρια που διαρρέουν στην ατμόσφαιρα.

«Τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του θείου συνιστούν απειλή για όλους όσοι εκτίθενται σε αυτά» προειδοποίησε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 26 κατοικίες που καταστράφηκαν από τη λάβα.

Η Άμπερ Μακουακάνε, μια εκπαιδευτικός 37 ετών, που μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά, βρίσκεται μεταξύ των πληγέντων. Σε έναν λογαριασμό που δημιουργήθηκε στον ιστότοπο GoFundMe για τους πληγέντες είχε συγκεντρωθεί έως σήμερα το πρωί το ποσό των 29.000 δολαρίων, που θα τη βοηθήσει να ανοικοδομήσει το σπίτι που έχασε.

«Η καρδιά μου πλημμυρίζει από ευγνωμοσύνη για τον καθένα από εσάς» έγραψε η 37χρονη, ευχαριστώντας τους δωρητές.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, 10 ηφαιστειακές ρωγμές παραμένουν ανοικτές. Όπως επισήμανε το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης από τουλάχιστον μία εκλύεται λάβα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top