Βιβλίο κανόνων για το facebook παρουσίασε ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ στη σκιά του σκανδάλου της Cambridge Analytica

Θα υπάρχει «βιβλίο των κανόνων» για τα είδη των αναρτήσεων, που επιτρέπονται στην πλατφόρμα του Facebook

Έντονη συζήτηση για το ρόλο του facebook στις εκλογές

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή στο πρόσωπο του Μάρκ Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο της  Cambridge Analytica , ο ιδρυτής του facebook  εισάγει τo «βιβλίο των κανόνων» για τα είδη των αναρτήσεων, που επιτρέπονται  στην πλατφόρμα του, σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει κάποιες απαντήσεις  για τον τρόπο της  λειτουργίας του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτώσης .

Το facebook για πολλά  χρόνια είχε κάποια στάνταρντς για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που  μπορεί κάποιος να κάνει και ειδικά για θέματα όπως η χρήση ναρκωτικών, η σεξουαλική εργασία, ο εκφοβισμός, η ρητορική μίσους και η υποκίνηση σε βία. Τώρα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της, σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να λειτουργεί με  περισσότερη διαφάνεια. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της σφοδρής κριτικής που έχει δεχτεί  για την αποτυχία του να σταματήσει την εξάπλωση της ρητορικής μίσους, αλλά και για την απόκτηση πρόσβασης σε δεδομένα των χρηστών του από τρίτες εταιρείες. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica έχει δώσει την αφορμή για έντονη συζήτηση γύρω από το ρόλο του facebook στην πολιτική διαδικασία και τις εκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top