Απειλεί ο Τράμπ το Ιράν

"Θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν επαναρχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα" είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Αναφορά Τράμπ στο θέμα των πυρηνικών της Τεχεράνης

Νέα πυρά κατά του Ιράν εκτόξευσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος  Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, τόνισε  ότι «αν επαναρχίσει το πρόγραμμά της η Τεχεράνη, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, μεγαλύτερο απ' ότι είχε ποτέ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη την αντίθεσή του στους όρους της συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, αξιώνοντας τροποποιήσεις για τη διασφάλιση των αμερικανικών συμφερόντων, φτάνοντας στο σημείο να έχει απειλήσει με οριστική αποχώρηση των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα έχει να αντιμετωπίσει "σοβαρές συνέπειες", αν δεν παραμείνει προσηλωμένος στην πυρηνική συμφωνία που υπέγραψαν οι παγκόσμιες δυνάμεις με το Ιράν το 2015.

«Λέω σε αυτούς στον Λευκό Οίκο ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, η ιρανική κυβέρνηση θα αντιδράσει σθεναρά», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως «Αν κάποιος προδώσει την συμφωνία, θα πρέπει να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top