Η Τουρκία καπηλεύεται τον τρωικό πόλεμο: Ανακήρυξε το 2018 σε «έτος Τροίας»

Μετά τους Σκοπιανούς και οι Τούρκοι επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία

Μετά τους Σκοπιανούς και οι Τούρκοι επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία .  Η Τουρκία καπηλεύεται και τον τρωικό πόλεμο.  Ανακήρυξε το 2018 σε «έτος Τροίας».

Η αρχαία ελληνική  ιστορία έχει εμπνεύσει σεναριογράφους και σκηνοθέτες.  Toυλάχιστον 6 ταινίες έχουν γυριστεί για την Τροία κάνοντας γνωστή τη χώρα μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη  Πώς να ξεχάσει κανείς τον  Μπραντ Πιτ ως την  μηχανή θανάτου , τον μυθικό Αχιλλέα .

Τώρα ο Ερντογάν έχει βάλει στο μάτι την αίγλη της Αρχαίας Ελλάδας . Τολμά και ανακηρύσσει το 2018 ως « έτος Τροίας» επιχειρώντας μία άνευ προηγουμένου καπηλεία της αρχαιοελληνικής ιστορίας .

Ζωγράφισαν τον Δούρειο Ίππο σε αεροσκάφος της Turkish 

Εδώ και τρεις ημέρες το επετειακό αεροσκάφος Airbus Α-321 του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας, «Turkish Airlines«, πετά με τον «δούρειο ίππο» ζωγραφισμένο στην άτρακτό του .

Τουρκάλες ντυμένες ως Ωραία Ελένη και Τούρκοι  χιτώνες και χλαμύδες ως Πάρης ποζάρουν  μπροστά στο δούρειο ίππο του Οδυσσέα και φόντο την τουρκική σημαία. Σε κάποιες αφίσες υπάρχει το μήνυμα Τουρκία : Η πατρίδα της Τροίας. Στα Δαρδανέλια , στο λιμάνι υπάρχει η ξύλινη κατασκευή του πολυμήχανου Οδυσσέα .

Το ερώτημα παραμένει: βρήκαν την χαμένη Τροία;  Αυτός είναι ο λόφος Χισαρλίκ στη βορειοδυτική Τουρκία κοντά  στα Δαρδανέλια.244 πολλοί ερευνητές έχουν αντίθετη άποψη . Λένε πως ακόμη και αν η Τροία υπήρχε κανείς δεν υπάρχει απόδειξη πώς είναι εδώ.

Ανοίγει το «Μουσείο της Τροίας»

Σε  λίγες ημέρες ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το  μουσείο Τροία . Οι Τούρκοι έχουν καλέσει στα εγκαίνια είναι τους  συντελεστές της ταινίας Τροία.  Από τον  Μπραντ Πιτ, μέχρι τον Ορλάντο Μπλουμ  και  την Νταιάν Κρούγκερ .

Το μουσείο  έχει εμβαδόν 10.000 τμ. ενώ η  ανέγερσή του στοίχισε 15 εκατομμύρια δολάρια .  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top