CHP και Κόμμα Ευδαιμονίας συμφωνούν για την υποψηφιότητα Γκιουλ

Δεν πείστηκε η Ακσενέρ

CHP και Κόμμα Ευδαιμονίας για την υποψηφιότητα Γκιουλ

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και το Κόμμα Ευδαιμονίας (Saadet Parti) του Τεμέλ Καραμάλλογλου συμφωνούν στην υποψηφιότητα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ωστόσο η ηγέτης του Καλού Κόμματος (İYİ Parti) δεν έχει πειστεί, σύμφωνα με πηγή του Κόμματος Ευδαιμονίας, την οποία επικαλούνται όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Μεράλ Ακσενέρ σε δήλωσή της στο FOX TV ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά της για να είναι υποψήφιος ο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Πάντως πηγές της εφημερίδας Ακίτ φέρουν τον Αμπντουλάχ Γκιουλ να είχε συνάντηση χθες το βράδυ με τον τέως Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως αν μαζί του συνταχθεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν τότε θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

 Ο αρθρογράφος της Γενίτσαγ πάντως, Αχμέτ Τακάν γράφει ότι ο Γκιουλ δεν μπορεί να είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης, λόγω της στάσης του σε σχέση με τα 18 νησιά του Αιγαίου και ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις εντός του CHP. 

Αναφέρει επίσης ότι σε συνομιλία που είχε με τον απόστρατο Ουμίτ Γιαλίμ, του είπε πως αν είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης ο Γκιουλ ο ίδιος θα αντιδράσει πολύ έντονα.

Ο λόγος; Τα εξής δύο επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησε ο Γκιουλ:

- Στις 26 Νοεμβρίου 2004 δόθηκε ερώτηση στον Γκιουλ από βουλευτή CHP Ονούρ Οϊμέν εάν κάποια νησιά του Αιγαίου στα οποία έχει στηθεί σημαία ελληνική βρίσκονται στη λίστα ΥΠΕΞ και Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Γκιουλ δεν απάντησε, σύμφωνα με τον Γιαλίμ, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχεται την «κατοχή» των νησιών από την Ελλάδα.

-Το Κόμμα Απελευθέρωση Λαού (HKP) στις 20 Μαρτίου 2015 έκαναν μήνυση εναντίον Ερντογάν, Γκιουλ και Μπαμπατζάν κατηγορώντας τους για προδοσία λόγω παράδοσης των νησιών του Αιγαίου στον ελληνικό στρατό.

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top