Μπάχαλο με την ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα

Διαψεύδει την είδηση η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Μπάχαλο με την ενοικίαση των δύο γαλλικών φρεγατών FREMM

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί όσον αφορά στην ενοικίαση των δύο γαλλικών φρεγατών FREMM από την Ελλάδα, καθώς γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί το διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, το γαλλικό site Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού αναφέρει ότι η Γαλλίδα υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών, καθώς εκτιμάτε ότι αν συνέβαινε αυτό θα αποδυναμωνόταν η επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας για το ζήτημα αυτό.

(Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας)

Η εφημερίδα La Tribune πάλι σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για παρανοήσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας όσον αφορά στο ζήτημα της χρονομίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών.  

«Η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει είδηση, αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά". Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα», αναφέρει η La Tribune.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε ότι στην ανακοίνωση μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό δεν υπήρχε καμία αναφορά στις γαλλικές φρεγάτες. Αντίθετα αναφερόταν ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η αναβάθμιση των F-16.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top