Γαλλία: Εκκενώθηκε το Μον Σεν Μισέλ

Άνδρας απειλούσε να επιτεθεί

Γαλλία: Εκκενώθηκε το Μον Σεν Μισέλ

Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε την Κυριακή το πρωί το Μον Σεν Μισέλ, η μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Γαλλία, λόγω της παρουσίας ενός υπόπτου που απείλησε την αστυνομία.

Ιδιοκτήτης μπαρ στην περιοχή άκουσε έναν άνδρα να εξαπολύει απειλές για επίθεση στην περιοχή, δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο επικεφαλής της περιοχής Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ.

«Για λόγους ασφαλείας και για να μην μένει καμία αμφιβολία, καθώς δεν γνωρίζουμε τους σκοπούς του, αποφάσισα να προχωρήσω στην εκκένωση του Μον», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γύρω στις 7:45 τοπική ώρα (8:45 ώρα Ελλάδας), σε λεωφορείο που οδηγεί στο Μον Σεν Μισέλ, ξεναγός ειδοποίησε τη χωροφυλακή ότι ένας άνδρας κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε απειλητικά σχόλια προς τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες. Το άτομο τέθηκε υπό παρακολούθηση χάρη στις κάμερες της δημοτικής αστυνομίας, πριν εξαφανιστεί, δήλωσε πηγή με γνώση της υπόθεσης.

 Η μετακίνηση των τουριστών προς το σημείο απαγορεύθηκε ενώ το Αβαείο έκλεισε προληπτικά. Όσοι διέμεναν στα ξενοδοχεία απομακρύνθηκαν ήρεμα και χωρίς προβλήματα. Ελικόπτερο της χωροφυλακής πετά πάνω από το σημείο.

Το Μον Σεν Μισέλ προσελκύει  πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο που επισκέπτονται το Αβαείο και άλλα αξιοθέατα και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Γαλλίας έξω από το Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top