Τουρκικό εθνικιστικό σόου με πρωταγωνιστές παιδιά στην Αυστρία

Παιδιά-στρατιώτες του Ερντογάν στη Γερμανία

Αγοράκια με στολές παραλλαγής του τουρκικού στρατού και κοριτσάκια με μαντίλες πρωταγωνιστούν σε εθνικιστικό παραλήρημα με πρόσχημα θεατρική παράσταση στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Το έργο με τίτλο "οι Μάρτυρες του Τσανάκαλε" ανέβηκε σε τέμενος της Βιέννης από οργάνωση η οποία ανήκει στον αυστριακό βραχίονα του κόμματος Ερντογάν. Στις φωτογραφίες και στα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται μικρά παιδιά να τραγουδούν ρατσιστικά εμβατήρια και να χαιρετούν στρατιωτικά με φόντο μια τουρκική σημαία.

Οι σκηνές οι οποίες αποτυπώθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων που παρακολούθησαν την εκδήλωση προκάλεσαν οργή στην Αυστρία, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων η κυβέρνηση συνασπισμού του Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει την τουρκική οργάνωση που διαθέτει αυτή τη στιγμή 65 τεμένη και πάνω από 100.000 μέλη στη χώρα.

Παιδιά στρατιώτες του Ερντογάν και στη Γερμανία

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ανάλογη παράσταση στο Χέρφορντ της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία με πρωταγωνιστές παιδιά ηλικίας 4 εώς 7 ετών τα οποία τραγουδούσαν κραδαίνοντας πλαστικά όπλα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top