Προσοχή σκληρές εικόνες: Ιρανές δέρνουν νεαρή γιατί ήταν χαλαρή η μαντίλα της

Viral έχει γίνει το video από την άγρια επίθεση προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις

Viral αλλά όχι για καλό λόγο έχει γίνει ένα video όπου μια Ιρανή  δέχεται άγρια επίθεση από άλλες γυναίκες επειδή… δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Οι εικόνες από το video σας προειδοποιούμε πως είναι σκληρές. Η νεαρή Μουσουλμάνα κλαίει, τρέμει και ουρλιάζει όταν οι μαυροφορεμένες γυναίκες που φέρονται να ανήκουν στην «αστυνομία θρησκευτικού ήθους της χώρας», αρχίζουν να τη χτυπούν.

Την πετούν κάτω και συνεχίζουν την άγρια επίθεση, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθεί άπραγο.

Γιατί της επιτέθηκαν; Επειδή η μαντίλα της δεν κάλυπτε επαρκώς όλο το πρόσωπό της!

Το video δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Masih Alinejad στον οποίο ανήκει το site και το Facebook group «My Stealthy Freedom». Eκεί, οι γυναίκες από το Ιράν μπορούν να ανεβάζουν ελεύθερα φωτογραφίες χωρίς χιτζάμπ.

«Αυτή η γυναίκα δέχεται άγρια επίθεση από την αστυνομία ήθους ως τιμωρία για το ανεπαρκές χιτζάμπ της. Και μετά μας λένε πως το χιτζάμπ είναι μικρό ζήτημα», έγραψε ο Alinejad στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

 

TI EINAI TO XITZAMΠ:

 

Χιτζάμπ, νικάμπ, μπούρκα είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα με διαφορετικές ονομασίες. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την «κάλυψη» των μουσουλμάνων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Κάποιες φοράνε τη μαντίλα ώστε να καλύπτουν το κεφάλι και τα μαλλιά τους, ενώ άλλες φοράνε το χιτζάμπ ή το νικάμπ που επίσης καλύπτει το πρόσωπό τους. Θεωρείται ως σύμβολο σεμνότητας και θρησκευτικής πίστης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top