Στοιχεία σοκ στην Ινδία: Καταγράφονται 50 βιασμοί παιδιών τη μέρα

Η εκδίκαση των υποθέσεων χρειάζεται έως και 99 χρόνια

Βιασμοί παιδιών στην Ινδία: Καταγράφονται 50 τη μέρα

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των βιασμών και της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ινδία. Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσπάσει πολλές διαμαρτυρίες, μετά από μια σειρά νέων περιστατικών βιασμών μικρών κοριτσιών.

Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Κάιλας Σατιάρτι: «Εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Κάιλας Σατιάρτι, δήλωσε ότι πρόκειται για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και πως εκκρεμούν να εκδικαστούν έως και 100.000 υποθέσεις.

«Κάθε φορά που μία θυγατέρα βιάζεται και φονεύεται, βιάζεται και φονεύεται η ψυχή της Ινδίας», ανέφερε ο Σατιάρτι μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρεται ο χρόνος που χρειάζονται τα δικαστήρια να εξετάσουν μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον ενός παιδιού.

Μια υπόθεση βιασμού ανηλίκου χρειάζεται έως και 99 χρόνια (!) να εκδικαστεί

Στην έκθεση του Kailash Satyarthi Children's Foundation, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Σατιάρτι, αναφέρεται ότι μία υπόθεση βιασμού ανηλίκου που καταγγέλλεται σήμερα στη βορειοανατολική Πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές θα χρειαστεί 99 χρόνια για να φτάσει στα δικαστήρια!

Το αντίστοιχο διάστημα στη δυτική Πολιτεία Γκουτζαράτ είναι 53 χρόνια.

«Αν ένα παιδί πρέπει να περιμένει και να παρακαλά για δικαιοσύνη στα δικαστήρια επί δεκαετίες αυτό αποτελεί κοινή μας αποτυχία», τόνισε ο Σατιάρτι.

«Πιστεύετε ότι μια 15χρονη έφηβη που κακοποιήθηκε σήμερα θα παραστεί στο δικαστήριο με τα εγγόνια της όταν γίνει 70;», διερωτήθηκε.

Περίπου 50 υποθέσεις βιασμών καταγράφονται τη μέρα

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 18.862 υποθέσεις βιασμών ανηλίκων καταγράφηκαν το 2016, δηλαδή περισσότερες από 50 την ημέρα. Συνολικά τη χρονιά αυτή καταγράφηκαν 40.000 υποθέσεις βιασμών, αύξηση από τις 25.000 το 2012.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι χιλιάδες ακόμη υποθέσεις βιασμών δεν καταγγέλλονται κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top