Αστυνομικοί πυροβόλησαν -πάνω από 20 φορές- και σκότωσαν άοπλο Αφροαμερικανό

Ο 26χρονος Diante Yarber καθόταν απλά στο αυτοκίνητό του – Τι καταγγέλλει η οικογένειά του και τι υποστηρίζουν οι Αρχές

Aπό πυρά αστυνομικών στην Καλιφόρνια σκοτώθηκε ένας 26χρονος Αφροαμερικανός.

Ο Diante Yarber καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ όταν άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του τουλάχιστον 20 φορές.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον 26χρονο (που καθόταν στη θέση του οδηγού) ήταν άλλοι 3 άνθρωποι. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα η οποία χτυπήθηκε από τις σφαίρες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Απριλίου, όμως ο δικηγόρος σκοπεύει τώρα να καταθέσει μήνυση εναντίον της αστυνομίας εκ μέρους της οικογένειας του Diante Yarber o οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών, ηλικίας 1-9 ετών.

Ο δικηγόρος του θύματος, επεσήμανε πως ο 26χρονος δεν ήταν οπλισμένος παρ΄όλ΄αυτά δέχτηκε πάνω από 30 σφαίρες , ενώ η αστυνομία απαντά με ανακοίνωσή της πως έλαβε κλήση για «ένα ύποπτο όχημα στο πάρκινγκ» του σούπερ-μάρκετ.

Οι Αρχές αναφέρουν πως το θύμα αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές των αστυνομικών, οι οποίοι του ζήτησαν να βγει από το όχημα.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως έβαλε όπισθεν και χτύπησε το περιπολικό, προτού στρέψει το όχημά του προς τους αστυνομικούς και τέλος επιταχύνει και πάλι προς τα πίσω, πέφτοντας πάνω σε άλλο περιπολικό. Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Με άλλη ανακοίνωση, το γραφείο του σερίφη του Σαν Μπερναντίνο, αναφέρει πως ο Diante Yarber «καταζητούνταν για να ανακριθεί σχετικά με μια υπόθεση με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top