Νέα πυραυλική επίθεση στη Συρία

Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες του πολέμου

Ο ήχος από τις σειρήνες του συναγερμού έσκισαν για μια ακόμα φορά την ησυχία της νύχτας στη Χομς της Συρίας, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκε νέα πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, ενεργοποιήθηκαν αμέσως συστοιχίες συριακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας για την αντιμετώπιση πυραυλικών πληγμάτων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ που βρίσκεται στη Χομς.

Επίσης, πυραυλική επίθεση δέχθηκε και το αεροδρόμιο Ντουμάιρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από ΜΜΕ της Χεζμπολάχ, της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι πρόκειται για μια νέα στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, όμως κάτι τέτοιο διαψεύσθηκε από το ίδιο το Πεντάγωνο, το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχει καμία στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στην περιοχή.

Ο αμέσως επόμενος ύποπτος ήταν το… Ισραήλ, το οποίο έχει επανειλημμένα πλήξει στόχους στη Συρία από την έναρξη του πολέμου, έχοντας στόχους κυρίως αυτοκινητοπομπές και βάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Ερωτηθείς πάντως ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δε θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα και φήμες που ανέφεραν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή επίθεση.

 Αναχαιτίστηκαν 10 πύραυλοι

Η Συρία υποστηρίζει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτησαν περίπου 10 πυραύλους, οι οποίοι είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στη βάση Σαϊράτ, αλλά και στην περιοχή Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται άλλες δύο αεροπορικές βάσεις.

Σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ δεν υπάρχουν απώλειες και όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν με επιτυχία.

Η αεροπορική βάση Σαϊράτ είχε ήδη βομβαρδιστεί, την 7η Απριλίου 2017, από τις ΗΠΑ, οι οποίες εξαπέλυσαν ομοβροντία πυραύλων Κρουζ, σε αντίδραση για επίθεση με χημικά όπλα στο χωριό Χαν Σεϊχούν που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους. Η Ουάσιγκτον είχε επιρρίψει την ευθύνη για εκείνη την επίθεση στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top