Επίθεση του πρώην διευθυντή του FBI στον Τραμπ: «Είναι ανήθικος και ακατάλληλος για Πρόεδρος»

«Κάνει τρομακτική ζημιά στους θεσμικούς κανόνες»

Πυρά εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, χαρακτηρίζοντάς τον «ηθικά ακατάλληλο» για Πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύω τις ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει πρόβλημα υγείας, ή βρίσκεται στα αρχικά στάδια της άνοιας. Πιστεύω ότι είναι ανίκανος από ηθική άποψη να είναι πρόεδρος», δήλωσε ο Κόμεϊ στη συνέντευξή του στο ABC και στον Τζορτζ Στεφανόπουλο.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει «τρομακτική ζημιά» στους θεσμικούς κανόνες και ο ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος μάζευε από τους Ρώσους τις πληροφορίες γοα Χίλαρι υπέρ του Τραμπ. 

«Ο πρόεδρός μας οφείλει να ενσαρκώνει και να παραμένει προσηλωμένος στις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της χώρας μας. Η πιο σημαντική από αυτές τις αξίες είναι η αλήθεια. Αυτός ο πρόεδρος δεν είναι ικανός να το κάνει. Ένας άνθρωπος (...) που μιλάει και συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν να είναι κομμάτια κρέατος, που λέει μόνιμα ψέματα για θέματα μεγάλα και μικρά κι επιμένει ότι ο αμερικανικός λαός τα πιστεύει, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, για ηθικούς λόγους. Και αυτή δεν είναι μια πολιτική δήλωση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο Αμερικανός πρόεδρος είναι εκτεθειμένος σε εκβιασμό από τη Ρωσία, ο πρώην διευθυντής του FBI είπε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που τον ανησυχεί, ενώ επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν όντως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν παρόν το 2013 σε δωμάτιο ξενοδοχείου στης Μόσχα, όπου γίνονταν σεξουαλικά όργια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κόμεϊ καθαιρέθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής του FBI μετά από έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στην εκλογή του Τραμπ το 2016 στην προεδρία των ΗΠΑ και τη συνεργασία της ομάδας του με τη Μόσχα, ώστε να επηρεαστεί η έκβαση των προεδρικών εκλογών.

Τότε ο Τραμπ είχε κατηγορήσει τον Κόμεϊ για τον τρόπο με τον οποίο το FBI είχε χειριστεί την έρευνα των προσωπικών email της Χίλαρι Κλίντον μέσω κεντρικού διακομιστή του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Κόμεϊ μετά από την αποπομπή του έγραψε ένα βιβλίο, στο οποίο σκιαγραφεί με βιτριολικό τρόπο το πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι έχει εμμονή με την εικόνα του και δεν τον ενδιαφέρει το κοινό καλό. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αύριο, Τρίτη.

Αποσπάσματα του βιβλίου έχουν ήδη διαρρεύσει, με τον Τραμπ να αντιδρά, επαναλαμβάνοντας ότι η έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον είχε γίνει με ηλίθιο τρόπο από το FBI. Αποκάλεσε μάλιστα τον Κόμεϊ «βύσμα» και διέψευσε ότι είχε απαιτήσει από εκείνον να ορκιστεί πίστη στο πρόσωπό του.

«Ο Κόμεϊ θα μείνει στην ιστορία ως ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ διευθυντής του FBI στην ιστορία, μακράν!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top